Zit er een boekje in de brievenbus dat ‘Pleasures’ heet, (met de ‘e’ als krop sla) en dan denk je: aha een nieuw culinair magazine!

Wel, ja en nee! Blijkt enerzijds dat het boekje al enige tijd bestaat, bomvol informatie over terroirproducten en recepten, anderzijds dat het niet uitgegeven is door één van de Roularta’s of Sanoma’s van deze wereld, maar door een drievoud aan restaurants! En wel het Dock’s Cafe in Antwerpen, ‘t Pakhuis in Gent en La Quincaillerie in Brussel, ‘PQD’ voor de vrienden, alle drie onder hoede van zaakvoerder Dimitri De Cuyper.

Waarom zouden enkele restaurants samen een magazine uitbrengen, denk je misschien? Omdat ze heel wat te vertellen hebben! Je mag het gerust een culinaire trend noemen: restaurants die (terecht!) uitpakken met de herkomst van hun producten. Denk maar aan beenhouwerij Dierendonk die ‘hofleverancier’ is van tal van klinkende namen (Oud Sluis! In de Wulf! Volta!).

Maar ‘PQD’ gaat nog een stapje verder, en heeft blijkbaar zelf een eigen boerderij: Le Devant in Centraal-Frankrijk, waar er Bressekippen, en ook Bresseparelhoenen worden gekweekt, Bayeux-varkens en Hampshire Down lammeren.

image

image

Daarnaast laten ze ook nog twee oestersoorten affineren, speciaal voor de brasserieën: de ‘Verte des Bardières’ (van Benoît Massé) en de ‘Kara Savi’ (van Gillardeau). Dan is er ook nog het eigen bier, Principale, een tripel van hoge gisting ism brouwerij Van Steenberge in Ertvelde. En dan is er tenslotte ook nog een nauwe samenwerking met een aantal wijnboeren. Indrukwekkend!

Bij het magazine zat ook de uitnodiging om eens een bezoekje te brengen aan één van de restaurants, en bij toeval eerder, werden dat er twee: Dock’s Café in Antwerpen en Pakhuis in Gent. Handig om de zaken te vergelijken!

To be continued…

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.