Er is een nieuw restaurant, Gå Nord, en ondertussen ook talk of the town, dus daar moest ik dringend eens heen. En zo dachten enkele van mijn blogsisters er ook over, toen we het er over hadden, en ja hoor, niet veel later was ons tafeltje al geboekt!

Charmante gezelschap van dienst: Macaron Manon, Kokerellen, Stephanie van Koken op Hakken en Anne, jullie misschien wel bekend als reguliere gastblogster hier van onze smakelijke eettripjes op ‘de 17de van de maand’. En, leuke primeur, het stond in de sterren geschreven: Anne is ondertussen haar eigen blog begonnen, hoera! The Tasty Trail, check it!

Dat het een gezellige avond beloofde te worden, daar had ik absoluut geen twijfel over, maar hoe paste Gå Nord daar in?

Gå Nord is gevestigd in het oude koetshuis (ik kende dat ook niet hoor) in Park Spoor Noord. Een prachtig gebouw dat knap opgesmukt is voor het nieuwe restaurant: een magistrale ruimte, met een open keuken, veel groen (die eilandjes bekleed met gras!) en gezellige zithoekjes.

Die gezellige zithoekjes dat namen ze trouwens misschien net iets te letterlijk… We zijn met 5 en worden samengezet aan 2 tafeltjes. Dus aan de kant van de bank moeten we met 3 aanschuiven. Gelukkig zijn Manon, Stephanie en Ellen smallekes, dus dat lukte net, maar ik denk dat de dames toch liever ook wat meer ruimte gehad hadden. Of was het zo gedaan met de gedachte ‘Dicht bijeen is warm’, want heel de avond zitten we te bibberen van de kou. Toegegeven, het was buiten ook beenkoud, maar we zaten vlak aan het raam (waar de kieren al toegestopt zijn met doeken) en dan nog eens naast een vleesrijpingskast die regelmatig ‘aanslaat’ en koude wind onze richting uitblaast. Ze zijn nog maar pas open, en horen we achteraf ook, zich bewust van het probleem, maar pakweg een gezellig dekentje om onder te kruipen had welkom geweest! Of hoort dat nu eenmaal bij de hele ‘Gå Nord’ experience?

Maar goed, apero-time! Op tafel verschijnt Sardijns platbrood met een lekkere ansjovisboter en gedroogde kappertjes. 2 dames bestellen een glaasje champagnebier de andere 3 doen mee aan Tournée Mineral. Op de kaart staat een mocktail met ananas, sambal, komkommer en munt. Klinkt goed, maar er is wel flink doorgerekend: 10 euro voor een mocktail! Ik twijfel, maar ga dan toch maar mee. En toegegeven, die mocktail is echt heel lekker, maar toch… Nog iets bizar dat ik achteraf pas merk, is dat er op de facebookpagina van Gå Nord wordt aangekondigd dat ze een speciaal Kombucha-arrangement voorzien voor de alcohol-onthouders, maar ter plekke wordt daar niets van gezegd, terwijl de ober wist dat we meedoen aan TM. Bizar toch?

Bij Gå Nord werken ze met 1 menu, waaruit je kan kiezen voor 4, 5 of 6 gangen, respectievelijk voor 52, 62 of 72 euro. We besluiten voor 5 te gaan, en als er dan nog écht een goestingske is, te upgraden naar 6 (wat een extra dessert zou betekenen). Bij het wachten op de eerste gang krijgen we ook nog een voortreffelijk hapje van Marokkaanse kip met ras-el-hanout yoghurtdip en ook lekker krokant brood met luchtig opgeklopte boter.

ga-nord-1

ga-nord-2 ga-nord-3 ga-nord-5ga-nord-6

Tijd om te beginnnen aan het menu. En het eerste bordje blaast me werkelijk van mijn sokken: makreel met dashibouillon, algen en sesam. Zo verfijnd en zo origineel met de Japanse invloeden. Voor mij echt het gerecht van het jaar, so far! Het doet de kou zowaar even vergeten :-).

ga-nord-7

Het is even wachten tot het volgende bordje. Pas op, het kan nog net hoor, de wachtpauzes, maar de zaak zit zowat halfvol, dus ik vermoed op een echt drukke avond, dat je wel een serieus lang kan zitten wachten. Maar goed, ditmaal verschijnt er buikspek met 2 bereidingen van pompoen (“crème van butternut met miso en euh, cilindervormige stukjes pompoen”, vertelt de ober ons wat onbeholpen). Wederom erg lekker, maar het zal moeilijk zijn om dat eerste gerecht te overtreffen!

ga-nord-8

We gaan verder met soto (wordt ons verteld dat dat een soepje is uit Zuid-Indië? Euh niet dus, Indonesië moet dat zijn…) met kabeljauw, garnaal en pinda. Echt weer een topbordje, de chef weet écht waar hij mee bezig is. Nu de zaal nog, want als mijn buurvrouw een glaasje wijn erbij vraagt, krijgt ze een glas witte wijn met als enige uitleg dat er chardonnaydruiven inzitten.

ga-nord-9

Het laatste hartige bordje dat we krijgen is een mooi stukje pluma van Iberico met knolselder, zwarte look en parmezaankroketjes. Een zalige afsluiter van het zoute gedeelte!

ga-nord-10

Het dessert is een bereiding van blauwbes, rode biet, granité van zuring, chocolade en violet. Het lekker warme munttheetje erbij doet deugd! Als afsluiter krijgen we nog een bordje migrandises met o.a. een best goede macaron. De eigenaar komt nog een babbeltje met ons doen en vraagt ook om feedback. Iedereen aan tafel is flink onder de indruk van het eten, maar het valt ook wel op dat de bediening echt nog niet op punt staat. De obers waren echt heel vriendelijk, daar niet van, maar het was allemaal wat onbeholpen. Als dat nog rechtgetrokken wordt, is dit echt weer een nieuw pareltje in onze stad aan de stroom!

ga-nord-11 ga-nord-12 ga-nord-13

Gå Nord
Hardenvoort 5
2060 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

  1. David De Wit Reply

    Hi Caroline. Gå Nord is zijn gehele ziel en passie kwijt intussen. Spijtig maar helaas. Gr David

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.