Op de 17de van de maand ga ik normaal gezien met vriendin Anne eten, maar ditmaal was het net dan de opening van Aroy Aroy, de Thaise pop up in Gent. Geen probleem, wij daarheen, maar er moest ook nog eens ‘gaan eten gegaan worden’ (wat een zin) met een Resengo-bon. Wederom geen probleem, maar ditmaal niet op de 17de dus. Goede vriendin Heleen was de uitverkoren Chinese vrijwilliger om onze tanden eens te gaan zetten in de steaks van Charles.

Het gezellige restaurant ligt in de Karel Oomsstraat in Antwerpen, niet ver van het Harmoniepark. Om 19u30 op een vrijdagavond zit het restaurant nog niet afgeladen vol, wat mij de kans geeft om met goedkeurend oog het interieur in mij op te nemen. Warme, gezellige kleuren, een leuke toog met beenhouwerstegeltjes en indrukwekkende rijpingskasten. Later op de avond is trouwens elk tafeltje bezet.

charles-grillotheque-7 charles-grillotheque-6
Foto’s geplukt van de Facebookpagina van Charles

Hier wordt gelet op elk detail, en zo heb ik het graag! Ik ben helemaal fan van de mooie servetten met Charles geborduurd en de houten menukaartjes. En ook de inhoud is niet mis: er is keuze uit 3 verschillende charcuterieplankjes voor bij het aperitief, enkele voorgerechten, een indrukwekkende lijst aan ‘cuts’ van rundvleessoorten (de meeste 4 weken gerijpt) en nog enkele vlees –en visgerechten. Ook mooie wijnen, waarvan er maar liefst 8 soorten per glas te verkrijgen zijn.

charles-grillotheque-2

Mijn gezelschap is ondertussen gearriveerd, en bij het huisaperitief (met ook al een klein bordje charcuterie bij) overleggen we onze opties. We zijn beide erg benieuwd naar de charcuterieplankjes, en opteren voor pata negra, secreto 07 en dolce 6. 24 euro voor een plankje is stevig, maar we delen natuurlijk en het zijn dan ook zeer verfijnde en unieke ‘vlezekes’.

charles-grillotheque-4

We willen resoluut voor een van de stukken dry aged steak gaan, maar zitten met nogal wat keuzestress. Gastvrouw Sophie legt ons het allemaal haarfijn uit. Ik ga voor de Black Aberdeen Entrecôte, 4 weken gerijpt, aan de overkant wordt het een Rib Eye Hollsteiner 4 weken gerijpt. Beide 37 euro, dat begint toch ook al, maar alles is inbegrepen: keuze uit frietjes, kroketjes of rozemarijnaardappelen, een slaatje of geroosterde groenten en zwarte pepersaus of bearnaise. Voor de wijn laten we ons ook weer adviseren welke wijn goed zal passen bij onze keuze. Alle vlees en vis wordt trouwens gegrild op een Josper, dat is een houtskooloven die wel tot 400 graden gaat, indrukwekkend!

charles-grillotheque-3 charles-grillotheque-5

We genieten beide met volle teugen, zowel van het charcuterieplankje als het edele stuk vlees en enkele glazen lekkere wijn erbij. Het is zo’n avond dat alles klopt: het gezelschap en de sfeer, maar ook het heerlijke eten, de attente bediending en de wijnen. Het perfecte avondje uit voor levensgenieters als wij!

Ter info: Charles Grillotheque bestaat ondertussen niet meer. 

Meteen een tafeltje reserveren bij Charles Grillotheque? Ik kan het alleen maar aanraden!

Charles Grillotheque
Karel Oomsstraat 2
2018 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.