Elk zijnen goeiendag!

Voor onze roadtrip dag twee hadden we weer een rijkgevuld schema, met als eerste en belangrijkste doel: Bordeaux!

Na een zeer lekker ontbijtje, met een roterend kaasschaafje, ik was onder de indruk, konden we weer aanzetten in onze glanzende bolide (en glanzen deed-ie, in dat schitterend ochtendlicht.) Ik kroop als eerste achter het -pas op er komt een kleine advertorial aan- kleine maar ergonomische stuur van de Peugeot 208. Met mijn favoriete liedjes die door de boxen knalden, en schitterende uitzichten, was dit weer volop genieten. Vroeger vond ik lang rijden nooit leuk, wegens redelijk saai, maar zo kan het echt wel bekoren. Opvallend in het landschap zijn de ontelbare knalgele koolzaadvelden die nu volop in bloei staan. Erg fotogeniek ook, wisten we, dus reden we ergens kort af voor een wel erg gele pauze.

Na 400 km in de wielen kwamen we dan eindelijk aan in ons verblijf voor twee nachten: Les Sources de Caudalie. Een prachtig resort midden in de wijnvelden van Bordeaux, met ook een kuuroord aan. We mochten meteen onze voetjes onder tafel schuiven voor een erg lekkere maar misschien wel iets te stevige lunch: een voorgerechtje met meer-dan-duimdikke sappige asperges, foie gras voor Sarah, een als hoofdgerecht filet van heek, a la plancha gebakken met  risotto van erwtjes. Aan de overkant kwam er een Bouillabaise-achtige bereiding op tafel met dorade. Afsluiten deden we met een verrassingsplankje vol lekkernijen met onder andere mijn geliefde cannelé de Bordeaux, maar die smaakte nog niet naar behoren, de zoektocht wordt nog verdergezet!

Hierna sprongen we weer in de voiture om een artisanale kaviaarkwekerij te bezoeken even buiten Bordeaux. Overal worden we erg warm onthaald, we vermoeden dat Patrice van IP travel, die de route voor ons uitstippelde, er voor iets tussen zit. In ieder geval, merci Patrice!

Maar goed, kaviaar dus, in Le Moulin de la Casadotte.

De zaakvoerdster leidde ons rond in de indrukwekkende kwekerij die vroeger een graanmolen was. We kwamen enorm veel te weten over het proces van het maken van kaviaar. Het is zo interessant, dat ik er later nog een postje aan ga weiden. Achteraf mochten we proeven, en dit was echt iets dat ik nog nooit zo gegeten heb: fris, zilt, ‘gelaagd’, subtiel, een beetje ‘fishy’, kortom, echt een smaaksensatie! Maar meer daarover volgt dus nog.

Vervolgens reden we terug naar het hotel, om in te checken. Ook hier vielen we van de ene in de andere verrassing: onze bagage werd netjes uit de koffer gehaald, en naar onze kamer gekruierd (yay!) terwijl de 208 netjes geparkeerd werd! Onze kamer is helemaal opgemaakt in coloniale stijl, met mooie houten wanden, rieten bankjes, een vintage koffer, enz… In de badkamer wachtte een resem sjiek uitziende verzorgingsproducten op ons, waarschijnlijk een voorsmaakje op morgen, voor onze spa-behandeling. Ook stond er een kaartje klaar, in mooi handschrift geschreven om ons persoonlijk te verwelkomen in het hotel! En als we ‘s avonds terug in het hotel aankwamen, lag er een kaartje klaar met de méteo voor morgen. Dit is echt de Royal Treatment!

Tegen het avonduur staat ons dan eindelijk een bezoekje aan Bordeaux zelf te wachten, en wel weer gemaskeerd in een restaurantbezoek. Dit keer bij Le Chapon Fin, ook gesierd met een Michelinster. Uiteraard weid ik nog een postje aan het eten daar, maar het was alweer fantastisch! Achteraf besluiten we om nog even een wandelingetje in Bordeaux te maken, kwestie van al het eten een beetje te laten zakken. We zien al tal van plekjes die we morgen zeker en vast eens willen bezoeken, maar eest wat deugddoende nachtrust… Tot morgen!

Een volledig fotoverslag van onze dag vind je hier. Ook Sarah schreef een blogpostje van onze eerste dagen, mét leuke tekeningetjes, en ook een foto-album.

Een samenvatting van onze Tweets, instagrammakes, foto’s en blogposts, vind je trouwens op de Facebookpagina van Peugeot Belgium.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.