Amai wat een dag!

Eerst en vooral een zalige dag! Wat je niet allemaal op één dag kan doen 🙂

tumblr_m2r028PiOx1qe0430o4_500
Om 9u werden we in Nijvel verwacht voor de overhandiging van de sleutels van onze voiture voor vier dagen: een gloednieuwe Peugeot 208. Een unicum want deze wordt pas dit weekend officieel gelanceerd!

Verder kregen we uitleg over wat we allemaal gaan doen de komende vier dagen: het is een rijkgevuld programma, maar ons hoor je niet klagen!

Na de formaliteiten stonden we te springen om te vertrekken in onze sjeesmobiel. De eerste stop op de planning was al meteen een lunch in sterrenrestaurant les Plèiades: en we moesten ons haasten, want de lunch werd ten laatste om 14u geserveerd, en het was een stukje voorbij Parijs en zijn gevreesde ring te doen, in Barbizon. Maar met de ipod ingeplugd op het mediasysteem van de auto voor een lekker deuntje en een besluitvaste gps bleek dit een fluitje van een cent! We scheurden door de mooie landschappen van Noord-Frankrijk met dramatisch wolkenveld, dit is roadtrippen ten top!

Om 13u30 werden we hartelijk onthaald voor onze sterrenlunch. Les Pléiades is nog een blogpostje apart waard, maar het was in ieder geval een opener van jewelste!

Terug de auto in voor étappe twee: de wijngaarden en -grotten van Vouvray. Er is een bezoekje gepland aan de grotten waarin de wijn bewaard wordt: best indrukwekkend! De grotten zorgen voor een ideale temperatuur en donkerte voor de rijping van deze AOC witte wijn die enkel gemaakt wordt op basis van Chenin Blanc-druiven. De grotten die we bezochten vormen een netwerk van 3km volgestouwd met flessen wijn! Na het leerrijke deel mogen we uiteraard ook proeven, en hoewel er ook mousserende wijnen worden geproduceerd à la méthode ancienne, zijn Sarah en ik vooral fan van de droge witte wijn. Terugkeren zonder enkele flesjes zou zonde zijn.

tumblr_m2r028PiOx1qe0430o5_500Er staat nog een kort ritje voor de boeg met de koets auto naar ons kasteel-voor-de-nacht, waar we welkom even kunnen neerploffen op ons bed. Maar niet voor lang, want er staat ons ook nog een etentje te wachten in een ‘troglodytique’ restaurant: in een huis uitgehouwen uit de rotsen, ze doen dat hier wel meer zo blijkt.
Na een prachtig ritje in de avondzon komen we aan het restaurant dat naast een wijngaard ligt, een kleine fotosessie dringt zich op…

Bij het binnenkomen in het restaurant dringt zich een nogal indringende geur op, een combinatie van de grot met kaas, het doet wat aan de geur van ‘natte hond’ denken, het zou een vette kluif zijn voor een Britse komiek, die Frenchies toch :). Fin, de geur went snel en de charmante gastvrouw heet ons erg welkom. Op een bordje staat de menu: een 5-tal voor- en hoofdgerechten, allemaal lokale specialiteiten, en met de uiterste precisie uitgelegd hoe het is klaargemaakt. Je krijgt er echt goesting van! Als voorgerechtje kiezen we beide voor gegrilde groene asperges met Manchegokaas, en als hoofdgerecht kies ik voor brandade de morue met gegrilde stukjes chorizo en Sarah avontuurlijk voor een fricassée van andoulette met vitelotte aardappelen. Ik ben erg tevreden met mijn keuze, Sarah een beetje jaloers ;-). Afsluiten doen we à la mode met een bordje kaas. Erg moe maar erg tevreden van deze eerste dag met uitstekend gezelschap bollen we in onze nieuwe vriend naar onze chateau voor een deugddoend prinsessenslaapje! Ah, la vie en rose!

De meeste foto’s postte ik en Sarah al in een album op Facebook. Een uitgebreide ‘slideshow’ volgt nog! Bonne nuit!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.