De fantastische #208trip is nu al even achter de rug (snif), maar er rest mij nog verslag te maken van één bijzonder bezoek, en dat was dat aan de de steurkwekerij ‘Caviar de France’ in de Moulin de la Cassadotte. Als kaviaar-leek werd dit een heel erg interessant en vooral ook verrassend lekker bezoek.

Steur kweken voor kaviaar is een erg intensief en langdurig project: de omstandigheden moeten ideaal zijn, en dat 10 jaar lang, want zo lang duurt het voor de vrouwtjessteur haar zwarte goud éénmalig afgeeft. Bij Caviar de France kiezen ze er bewust voor om hun productie laag (“maar” 1 ton per jaar) om deze optimale omstandigheden te kunnen garanderen. De steuren zitten in grote bassins en worden gevoed met biologische voeding. Het water komt uit de naburige erg zuivere rivier. Aan de molen is ook een waterput, waar het water wordt uitgepompt. De steuren zwemmen in dit zuivere water in hun laatste levensweken om te ontgiften.

Tijdens de rondleiding door de vriendelijke marketingverantwoordelijke Heather krijgen we dit allemaal uitgelegd, en wat nog beter is: achteraf mogen we proeven van de twee soorten die Caviar de France produceert, samen met een glaasje frisse witte Bordeaux, wat naar hun mening ook de beste manier is om kaviaar te degusteren: zo puur mogelijk.

De eerste soort is Diva: de pure kaviaar met enkel een beetje zout toegevoegd. Een heerlijk zachte, subtiele, zilte smaak die ook aan noten doet denken. Deze valt bij mij heel erg in de smaak. De andere soort is Ebène, gerijpte en geraffineerde kaviaar die een meer uitgesproken smaak die Sarah vooral kan bekoren. Handig, zo allebei een favoriet hebben.

Bovenop dit alles hoeven we niet te betalen voor de rondleiding en degustatie. Daar stel ik graag een blogpost tegenover! Maar laat dat je oordeel vooral niet beïnvloeden, want het is echt lekker en een uniek product dat je zeker en vast eens moet geproefd hebben.

Groeten van tsarina Carolina

foto’s van @snarah

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.