L’Amitié, het is een restaurant dat al lang staat te verstoffen op mijn restolijstje. Soms komt het er gewoon niet van. Om van het oude concept te proeven ben ik eraan voor de moeite. L’Amitié sloot even de deuren voor een innerlijke en uiterlijke metamorfose, en dan ben ik er als de kippen bij om de nieuwe bistro bar, zoals de uitbaters het zelf noemen, te gaan ontdekken.

Vergelijken is dus niet aan de orde, maar dat maakt niet zo uit. Het interieur bevalt meteen. Ik laat me vertellen dat L’Amitié een vrij klassiek restaurant met sober interieur was, maar daar valt nu niets meer van te bespeuren: lange banken met cognackleurig zacht leder (mijn favoriet), donkere tinten, een opvallende street art-stijl vis, ruwe bakstenen muur, mooie indirecte verlichting,.. Zeer pinterestwaardig allemaal!

lamitie-1 lamitie-2 lamitie-4 lamitie-5

We zijn uitgenodigd om met een aantal bloggers (hier is die beloofde link, Kris 😉) en journalisten de nieuwe kaart te komen ontdekken. Geen klassiek ge-voorgerecht en –hoofdgerecht meer, maar kleinere bites, charcuterieplankjes en gerechtjes om te delen. Ze hebben daar het warm water niet mee uitgevonden, maar ik blijf fan! De prijzen gaan van 3 tot 18 euro, je kan hier dus aanschuiven voor een betaalbaar avondje. Voor het brood betaal je bij, maar dat is simpelweg omdat lang niet iedereen nog brood moet hebben aan tafel (het is trouwens wél aan te raden, zo knapperig!).

We krijgen een mooie wandeling doorheen de kaart aangeboden, en dat schetst alvast een mooi en teaser altert! zeer smakelijk beeld.

Pan con tomate en manzanilla olijven (misschien wel mijn minst favoriete van de avond, maar het werd dus alleen maar véél beter)

lamitie-6 lamitie-7

Huisbereide hummus met verse koriander en grissini

Assortiment charcuterie en brood met bietenboter

lamitie-8

Huisgemarineerde zalm met sinaas, zure room en mierikswortel

lamitie-9

Carpaccio van cecina, gepocheerde ganzenlever en truffelvinaigrette. Echt een zalig gerechtje, een van de lekkerste dingen die ik dit jaar at!

lamitie-10

Inktvis, gekonfijte aardappel en rouille

lamitie-12

Buikspek, rode biet, krokante zuurkool

lamitie-13

Sint-Jakobsvrucht, crème van zuurkool, pompoen

lamitie-11

Citroentaartje

lamitie-14

En alles voorzien van lekkere bijpassende wijntjes, waarvan ik, toegegeven, wel wat veel gedronken heb. Dat wil natuurlijk zeggen dat het smaakte en ook dat het smaakt naar meer! L’Amitié blijft op mijn restolijstje prijken, en ditmaal ga ik niet zo lang meer wachten, beloofd! Ik kan u alleen maar aanraden om dat ook te doen. Je kan er trouwens de ganse dag terecht, want ze zijn van 12u tot 24u open, klokje rond dus, respect!

Achteraf (of misschien wijselijker: voordien) kan je ook nog terecht voor een zalige cocktail van Jurgen Lijcops in Bar Burbure, de buurbar, nog zo’n aanrader!

L’Amitié
Vlaamse Kaai 43
2000 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.