Ikzelf vertoefde enkele daagjes in het zalige Cadzand. Echt genieten daar! Maar ook de voorbije dagen viel er vanalles te beleven in Antwerpen. Zoals de opening van Moss en Bar Palmier. Het veelbelovende -respectievelijke- ontbijt-lunch en apéro concept van L’épicerie Du Cirque. Gelukkig had ik gezant @marienanne die ik kon uitsturen!

Ik had het al een tijdje in de gaten op sociale media dat er in de Volksstraat nieuwe plannen aan het borrelen waren. Begin de zomer verklapten de eigenaars van restaurant L’épicerie du cirque en deli-foodbar Comptoir, Dennis Broeckx en Ellen Destuyver, dat ze niet één, maar zelfs 2 nieuwe zaken zouden starten. Die zouden huizen in hetzelfde grote pand en lopen in elkaar over: Moss voor ontbijt, lunch en koffie en Bar Palmier voor apéro. Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid meer dan gewekt. De Volksstraat is vlakbij, ik ben na eerdere ervaringen grote fan van de kookstijl van L’épicerie en ik vind Comptoir één van de lekkerste lunchopties van ’t Zuid en omstreken. Dan vroeg Caroline of ik in haar plaats langs wou gaan bij de opening, want zij was op vakantie? Tuurlijk wou ik dat. Ik had voor de gelegenheid mijn coach en diëtiste Pettie meegevraagd. Gelukkig voor mij, kon ze ook niet meteen vertellen hoeveel calorieën elk hapje telde. Top gezelschap, dat wel! 

Het pand in de Volksstraat (waar ooit een kookboekenwinkel en daarna een herenkledingzaak huisde) is zeer geslaagd ingericht. Het lunchgedeelte, Moss, is licht en helder. De Scandinavische stijl van het restaurant en Comptoir worden doorgetrokken. Het aperobargedeelte, Bar Palmier is zeer cosy. De muren zijn geschilderd in een prachtig donkergroen en met de juiste feel good junglevibe. De lange bar loopt door heel het eerste stuk en achteraan is er een geslaagd hoekje waarbij je net midden in tropische oorden waant. Toch lopen beide zaken zeer vlot in elkaar over, ondermeer door de zeer goed uitgedachte kleurencombinaties. Het concept klopt, dat voel je. 

De kaart was nog niet helemaal af, maar ik mocht ze stiekem toch inkijken van de lieve barman/sommelier. Zoals Dennis eerder die avond vertelde, kan je in Moss ontbijten en ’s middags warme en koude broodjes eten. De nodige leuke drankjes en koffie zijn ook aanwezig. Pettie proefde het rode bietensap met gember en dat was alvast hemels. Bovendien willen ze toegankelijk zijn voor mensen met kleine kinderen. Dennis sprak uit eigen ervaring dat je niet zomaar overal met jonge kinderen terecht kan en dat je vaak vervalt in typische kindergerechten, frietjes en zo. Bij Moss willen ze ook kinderen graag net dat ietsje meer aanbieden en ze willen er zelfs papjes serveren voor de allerkleinsten.   

In Bar Palmier kan je terecht voor het betere aperitief. Er staan allerlei cocktails op de kaart, natuurlijke wijnen en artisanaal en met liefde gebrouwen bieren. Die kan je nuttigen met de nodige hapjes. Op de kaart staan een paar nibbles: olijfjes, kei lekkere baba ganoush (getest!), hummus, … . En er zijn allerlei signature hapjes om te delen. Die komen uit de keuken van L’épicerie. Wij mochten er al enkele voorproeven. Een bijzondere vermelding voor het toastje met guacamole, kwartelei en radijs. Maar ook zeer de moeite waren een taco met pladijs, een bladje little gem met buikspek en wasabi en een kipsateetje met gepofte rijst. En de familie Van Tricht zorgt voor de hemelse kazekes. 

Moss en Bar Palmier openen vandaag de deuren. Ook benieuwd naar het interieur en al dat lekkers? Ga het zeker snel uitproberen! Ik kan het je ten stelligste aanbevelen! 

Moss
Ontbijt, lunch, koffie en kinderpapkes (yay!)
Bar Palmier
Raw Wines, Craft beers en Seriously good food by L’épicerie du Cirque
Dinsdag – Vrijdag 16:00 – 23:45 + Zaterdag 12:00-23:45

Volksstraat 11 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.