Vorige week werd ik uitgenodigd door Kaas uit Zwitserland’ om te komen proeven op ‘KookEet’, het culinaire festival dat al voor het zevende jaar op rij neerstreek aan het station in Brugge. KookEet kan telkens weer zeer mooie culinaire namen op de affiche zetten, en dat was dit jaar niet anders. 31 gerenommeerde chefs uit Brugge en omstreken, plus 1 gastchef, dit jaar één met zeer duidelijke Brugse link, namelijk Piet Huysentruyt. Brugge mag inderdaad zeer trots zijn op zijn culinaire superioriteit (zonder mij uit te spreken over andere regio’s), en dus is het concept van KookEet een garantie voor een overheerlijke namiddag of avond.

KookEet in Brugge

KookEet was dit jaar van zaterdag 23 tot maandag 25 september, en ik was uitgenodigd op een VIP-lunch op maandag. Ik had me verwacht aan een rustig event, zo op een maandagmiddag. Maar het was al aangenaam druk toen ik er –samen met mijn +1, de mama- toekwam. Bruggelingen zijn levensgenieters, en dat zie je!

KookEet in Brugge

Het concept van de VIP-lunch was een gezellig ingerichte tent en terras met uitzicht op het festival. We zouden 6 gerechten van op KookEet voorgeschoteld krijgen, die de chefs terplekke kwamen klaarmaken. Bij elk gerecht werd een glas champagne van Résidence Pierre geserveerd. Wat een verwennerij allemaal!

KookEet in Brugge KookEet in Brugge KookEet in Brugge Zwitserse kazen

Aan een zeer aangenaam tempo mogen we proeven van volgende gerechtjes:

Krab / maïs con chili / limoen van Goffin

KookEet in Brugge

Noordzee schelvis in krokant korstje / zoete aardappel / anijssausje van fishbar Den Gouden Karpel

KookEet in Brugge

Herbo pulled beef toast van Auberge de Herborist

 KookEet in Brugge KookEet in Brugge KookEet in Brugge

Vol au vent van wijngaardslakjes, champignons, balletjes van Ganda ham van Zet’joe. Het is Louis Van Hecke, zoon van Geert, die het gerecht zelf komt voorstellen. Fijn!

KookEet in Brugge

Stovers van Limousin: shortribs / open ravioli / knolselder / dragon van Ducheyne Atelier-Traiteur

 KookEet in Brugge

Ijs van Cuvee de Ranke / platte kaas / framboos van Patisserie Academie

 KookEet in Brugge

Na deze zes gerechten kunnen we terugkijken op een zeer smakelijke en geslaagde lunch. Het fijne aan dergelijke culinaire festivals, is dat je steeds weer nieuwe ontdekkingen doet. Ditmaal is het Auberge de Herborist uit Sint-Andries, het geboortedorp van mijn mama trouwens, met zijn heerlijke herbo pulled beef toast, die een prominent plaatsje gekregen heeft op mijn culinaire verlanglijst!

Met dank aan Kaas uit Zwitserland voor deze wederom heerlijke ervaring!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.