Een lunch’ke doen in een goed restaurant, dat stond alweer lang op de to-do lijst. Het voordeel: een voordelige formule en aangenaam kennismaken met de resto in kwestie. Nadeel is dat weinig van die topresto’s een lunchmenu aanbieden in het weekend, zo wel Volta in Gent, de stek van Flemish foodie Olly Ceulenaere.

Een stralend zonnetje, een shoppingtripje met la mama gepland; het was niet moeilijk om haar te overtuigen om naar Gent te gaan.

Na een stevig wandelingetje kwamen we aan in het ‘voormalige omvormingsstation’, wat blijkbaar iets met electriciteit te maken heeft, ‘Volta’, hebt ge hem? (ter verduidelijking: de ober moest ons het even uitleggen eer we de link doorhadden). In ieder geval een prachtig interieur: die oude industriële fabriek gecombineerd met een moderne inrichting, een open keuken (waar we Olly vlijtig pomme chateau’kes zagen draaien), leuke indie-muziek… En buiten een terras in de stralende maartzon. Wat een dilemma om te kiezen waar we gaan zitten. Gelukkig brengt de ober soelaas: hij stelt ons voor om het aperitiefje op het terras nemen, en voor het eten dan binnen aan een tafeltje aanschuiven. Ideaal!

We krijgen een frisse cava, een bakje zoute chips (die zo goed smaken dat we ons afvragen of ze huisgemaakt zouden zijn?), en een leuk clip-boardje met het menu op. Vaste waarde op het menu is de lunchformule, waarbij je 4 snaxx krijgt, een hippe benaming voor tapas quoi, en een hoofdgerecht voor € 24. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor enkele voorgerechten, hoofdgerechten en enkele dessertjes. Maar wij waren dus al lang overtuigd door het menu.

tumblr_m1kaonj1l31qe0430o2_1280Naast een fris wit huiswijntje en flesje spuitwater komen er de 4 hapjes tegelijkertijd op tafel: skrei – kappertjes – waterkers / toastje met verse kipcurry / aardappelslaatje met een zuur accent (ik weet het dus niet meer) / koud bloemkoolsoepje, en ook een heerlijk krokant broodje in partjes gesneden met boter boordenvol kruiden en zaadjes. Allemaal heel lekker, misschien had ik iets meer verfijning verwacht, en ergens een krokant toetsje, maar misschien ben ik ondertussen al veel te verwend.

Als hoofdgerecht krijgen we een ruime portie misschien net (iets te?) à point gebakken vlaswijting met een dillesausje, mosseltjes en postelein. Wederom erg lekker! Ik vind het ook goed dat er geen extra koolhydraten à la aardappel of rijst op het bord liggen: dan zou het gewoon te zwaar worden, ideaal als lunch dus!

Met een voldaan en tevreden gevoel stappen moeder en ik terug het stralend lentezonnetje in.

Volta
Nieuwewandeling 2b
9000 Gent
Tel: 09/324.05.00
http://www.volta-gent.be/

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.