Ik kreeg de uitnodiging om eens te gaan lunchen bij The Faculty Club in het Groot Begijnhof in Leuven. Het adresje stond nog niet op mijn culinaire radar, dus daar zeg ik niet nee tegen. In het andere geval trouwens ook niet :-D.

TFC ligt dus in het Begijnhof in Leuven, ik was daar nog nooit geweest, en was zwaar onder de indruk. Zo groot! Zo mooi bewaard! Het zou zo een decor kunnen zijn voor Game Of Thrones! The Facullty Club is ook in een van de gebouwen gelegen van het voormalige nonnenkensoord, maar kreeg wel een moderne update. Kristof, aka Le Gourmand Belge is mijn lunchgezelschap van dienst, en die zit al geduldig op mij te wachten bij een glaasje champagne van het huis. Ik vlei me ook neer in de zeteltjes in de lobby, en samen met een glaasje van dezelfde bubbels, krijgen we ook een hapjesplankje gepresenteerd: enkele stukjes gelakte “sot-l’y-laisse” en een krokant gebakken kikkerbilletje. Voor Kristof en mij is het zowaar de eerste keer om kikkerbilletjes te eten. Een beetje tussen kip en vis inderdaad, maar voor ons allebei geen revelatie.

Lunch bij The Faculty Club Leuven - 6 Lunch bij The Faculty Club Leuven - 1

Ondertussen nemen we een kijkje op de kaart. Er is een businesslunch-formule, maar om de kaart wat uitgebreider te ontdekken, kiezen we voor voor-en hoofdgerecht à la carte. Dan worden we begeleid naar ons tafeltje, dat zich in een andere zaal van het oude klooster bevindt. Ik laat me vertellen dat er ook nog een aantal grote vergaderzalen zijn, en dat er feesten kunnen georganiseerd worden. De aanleiding van de uitnodiging trouwens was om het fantastische tuinterras te ontdekken, maar dat lieten de aprilse grillen niet toe, jammer!

Lunch bij The Faculty Club Leuven - 11 Lunch bij The Faculty Club Leuven - 10
Tuinterras in betere omstandigheden…
Lunch bij The Faculty Club Leuven - 12

Ik opteer als voorgerecht voor een suggestie: Belgische asperges met kreeft en … Hoor ik asperges en kreeft? Dan ben ik al lang overtuigd, en hoef ik niet meer verder te luisteren! Maar toch voor de volledigheid: … met eierdooier, witloof, veldsla en zure room. En ja, da’s genieten he. Heerlijke à dent gekookte asperges, een flink stuk kreeft en frisse garnituren erbij. Een hoog niveau hier! Kristof kiest voor Brabantse asperges met morieltjes, kervel en ravioli met paddenstoelen. Ook van zijn kant hoor ik dat het erg smaakt. Daarbij krijgen we beiden een glas Sauvignon Blanc La Marinière uit de Anjou. Een frisse, fruitige wijn met lange afdronk.

Lunch bij The Faculty Club Leuven - 2 Lunch bij The Faculty Club Leuven - 8

Het hoofdgerecht mag voor ons beide een vlezeke zijn. Kristof gaat voor parelhoenborst met eendenlever, lenteknolletjes en truffeljus. Bij mij is het alweer even geleden dat ik nog eens een lekker steakske gegeten heb, dus dat wordt geroosterde runderlende met lenteslaatje, groene pepersaus en nieuwe aardappeltjes. Een klein puntje van kritiek is misschien dat de saus al een beetje afgekoeld is, verder ben ik onder de indruk van de stevige portie! Daarbij komt uiteraard een rode wijn: Terre de Bussière Vdp Principauté d´Orange 2013, een wijn die zowel goed lijkt te passen bij mijn rundsvlees als bij de parelhoen.

Lunch bij The Faculty Club Leuven - 3 Lunch bij The Faculty Club Leuven - 7

Na het toch wel copieuze hoofdgerecht is er niet echt meer plaats voor een dessert, en besluiten we met een koffietje. En we hebben chance, er komt ook nog een mooi bordje migrandises bij. Wat mij betreft een uitstekende lunch op hoog niveau, en op een unieke lokatie. When in Leuven, en bij goed weer, zien ze mij daar zeker terug voor een cocktail op hun terras!

Lunch bij The Faculty Club Leuven - 5

The Faculty Club
Groot Begijnhof 14
3000 Leuven

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.