Naar aanleiding van een kookworkshop van Florette met kale, de hippe naam voor boerenkool, ging ik zelf aan de slag met een zakske slamengeling met kale, en flanste ik deze heerlijke salade in mekaar!

Voor 2 personen

Voor de dressing

  • 1 hele rijpe avocado (1 die te plat is om guacamole van te maken)
  • 3 el yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 el goede olijfolie

Verdeel het zakje Florette kale-mengeling over 2 borden. Snij de paprika, kerstomaatjes en komkommer in blokjes en verdeel erover.

Blend het vruchtvlees van de avocado samen met de yoghurt, het citroensap, de olijfolie en peper en zout, tot je een mooie lopende dressing hebt. Lepel over de groenten.

Snij de zalm in reepjes, en hak de cashews grof. Verdeel over de salade, overstrooi met verkruimelde feta en de zaadjes.

Happy lunchings!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.