Na een lekkere eetervaring bij ‘117‘ vond ik het jammer dat ik helaas verstek moest geven voor de voorstelling van de nieuwe pop-up ‘LO’ van Wout Bru. Maar kijk, genoeg foodies die daar wel graag naartoe gaan! Stephanie, van ‘Comme chez Steph‘, die wilde wel graag eens in mijn plaats gaan piepen. Zo veel was er nog niet te zien: de keuken is nog niet af, en bijgevolg kwamen er nog geen lekkere hapjes uit die nog onbestaande keuken, jammer voor haar! Maar Steph kon al nippend aan een gin tonic toch al voor een preview zorgen:

Donderdag 7/11/2013 stelde Wout Bru zijn tweede pop-uprestaurant ‘Lo by Wout Bru’ voor. Na het grote succes van ‘117 by Wout Bru’ vorig jaar waagt hij weer de sprong en verwisselt hij tijdelijk het Franse Eygalières voor hartje Antwerpen. LO verwijst dan ook naar Linker Oever, de prachtige Antwerpse buurt waarin het restaurant gelegen is. Misschien een beetje vergeten de laatste jaren maar daarom niet minder de moeite.

_FDJ0139

Wout vertelde dat hij veel inspiratie op deed tijdens zijn laatste reizen naar Peru en Azië en die wil hij ook in zijn gerechten brengen. Zo worden de gerechten worden gepresenteerd in leuke, houten kommetjes en leistenen bordjes en serveert hij ook een gerecht waarin de Aziatische drank saké centraal staat.

Wie zin heeft in een apéro, die kan terecht in de ginbar op de eerste verdieping. Hier prepareert de barman zorgvuldig de beste gin-tonics met exclusieve gins geselecteerd door The Belgian Gin club. Zeer zeker de moeite! Je hebt hier tevens een magnifiek uitzicht over de Schelde en Sint Anneke Plage.

_FDJ0134

Opvallend waren de houten elementen in het interieur en de haard die voor een gezellige en relaxte sfeer zorgen. Dat het hier aangenaam vertoeven is op koude winterdagen staat buiten kijf!

Om te proeven moeten we helaas nog wachten tot 27 november, dan opent LO zijn deuren en dat vijf maanden lang. LO is dagelijks open van 12u tot 15u en van 19u tot 23u. Behalve op dinsdag en woensdag. Reserveren kan via info@lobywoutbru.be 

Merci Stephanie, en hopelijk geraken we er binnenkort eens!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.