Het moederschap, ik geniet ervan. De weinige nachtrust, de vele pampers, het uren ‘rondtjokkelen’ met je kleintje op je arm, je doet het allemaal heel graag voor een lachje van dat ventje. Maar soms is het op het randje. Voel je je bijna geen mens meer. En als je dan een mooie opportuniteit wordt aangeboden voor een avondje uit met je man (die andere man in mijn leven die is er ook nog!), dan neem je dat aanbod met al je armen aan. En de kleinste man, die kan op visite bij de gewillige grootouders, hoera! En zo werd een druiligere zaterdagavond begin maart plots een heerlijke datenight!

Het plekje waar wij ons weer even tot onszelf kunnen komen is Italiaans restaurant Il Capriani, op ’t Eilandje in Antwerpen. Ons plan om eerst nog te gaan cocktailen valt letterlijk in het water (maartse buien), dus plonsen we meteen richting Il Capriani. Jazzy tunes nodigen ons buiten al uit om snel binnen te komen schuilen, en daar meteen een aperitiefje te nemen. We krijgen een cosy tafeltje toegewezen in het midden van het restaurant, met uitzicht op de keuken, en om 18u30 is het al gezellig druk. Bij het aperitief (Cava Bohemia Sekt Prestige Rosé Brut voor mij, een enkel glaasje rood voor mijn Bobbende man) krijgen we meteen enkele kleine stukjes pizzabrood, om dat eerste hongertje te stillen terwijl we kwijlend boven de menukaart hangen. En dan zijn er nog tal van suggesties, die de vriendelijke maître ons voorstelt, die de keuze niet makkelijk zullen maken.

capriani2

Op het menu ontdekken we soep, koude en warme voorgerechten, en dan pasta’s, risotto, vis- en vleesschotels én pizza’s. De uitgebreide Italiaanse keuken quoi. Manlief bezwijkt voor een suggestie-voorgerechtje van carpaccio van zwaardvis met appel, ik kan niet weerstaan aan ‘Burrata con Bressaola’. Dit zijn Italiaanse topproducten die je niet zomaar in de winkel vindt. De carpaccio wordt smakelijk weggehapt aan de overkant, voor mij blijft vooral de Bressaola bij, zo lekker heb ik hem nog nooit gegeten, zelfs niet in Italië.

ilcapriani - 2 ilcapriani - 1

Ondertussen zit de zaak afgeladen vol. Dit lijkt wel een pre-party adres zo op een zaterdagavond! De jazzy muziek is ondertussen verruild voor stevige, zij het monotone beats. Ik associeer het minder met een Italiaans restaurant, maar hier liggen tenslotte geen geruite kleedjes op de tafels en er hangen geen plastieken druiven aan het plafond. Mijn man en ik, we zijn al even uit de uitgaans-scene, maar je wordt er wel uitgelaten van, van deze sfeer.

Mijn hoofdgerecht is een suggestie die wordt aangeraden als specialiteit van het huis: pasta met zalm en scampi in een roomsausje. Ook hij kiest voor vis: gegrilde tonijn met gebakken aardappelen. Mijn pasta is smakelijk, maar zoals te verwachten, wel een tikkeltje zwaar met de roomsaus. De tonijn is lekker, maar wel wat aan de droge kant, omdat er niet echt een sausje bij is.

We sluiten af met een koffietje, voor dessert is er al lang geen ruimte meer. De nacht is nog jong, maar ons kleine kindje ook, dus sluiten we onze gezellige datenight af met een welgemeende grazie e ciao!

Il Capriani blijkt een succesformule, en er zijn ondertussen 5 Il Capriani’s: in Turnhout, Mechelen, Lier, in Antwerpen centrum en Antwerpen ’t Eilandje. 

Il Capriani ’t Eilandje

Bataviastraat 19
Antwerpen

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.