Ik doe een poging om wat gezonder te gaan eten. En hopelijk af te vallen. Ik ga mijn kindje niet als excuus gebruiken, dat mocht daarvoor ook al. Ik ga daar nu niet te veel over uitbreiden, tijd voor actie, nietwaar? 

Op zoek dus naar leuke, gezonde recepten. En dan kwam ik deze tegen! Courgette-bootjes belegd met een pizza-topping. Very clever toch? En weet je wat, eigenlijk ook lekker lui. Want geef toe, op een simpele maandagmiddag ga je toch geen pizzadeeg staan kneden? Dan is een courgette al heel rap gehalveerd! En omdat je een groente gebruikt ipv koolhydraten, kan er een lekker kazeke bij. Fin, van Pascale mag dat toch! Dat heeft meer dan gesmaakt!

courgette pizza bootjes - 1

Courgette-pizza bootjes 
lunch voor 2 personen

  • 2 grote courgettes
  • 1 potje pizza-tomatensaus (dat bestaat van Elvea, lekker hoor!)
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 1 stukje chorizoworst
  • 1 klein blikje tonijn
  • enkele blaadjes basilicum
  • salademengeling
  • dressing (ik maakte er één van Griekse yoghurt, limoenrasp, pezo en mierikswortelpuree)

Verwarm de oven voor op 250 graden. Halveer de courgettes, en haal met een dunschiller ook enkele reepjes van de ronde onderkant, zodat de courgettebootjes goed blijven liggen.

Bestrijk met de tomatensaus, snij dunne plakjes van de chorizo. Verdeel de plakjes chorizo over 2 bootjes en de tonijn over de andere. Scheur de bol mozzarella in stukjes, en verdeel ook.

Zet 10 à 12 minuten in de schroeiend hete oven.

Serveer met een eenvoudig slaatje.

Echt geslaagd, in 20 minuutjes klaar, en ook geen klachten van de man die niet gelooft in de hele no carbs mumbo jumbo!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.