Hoera voor fijne nieuwe adresjes in Antwerpen! Mag ik je voorstellen: Hümm. Jawel, een hummusbar. Zelfs niet de eerste in ‘t Stad maar toch één die op enkele maanden tijd al een vaste waarde geworden. Of zo lijkt het toch, als ik op een ijskoude vrijdagmiddag binnenval voor een lunch. Afgeladen vol, maar ik ben op mijn ééntje, en er is nog wel een plekje in de grote zetel vooraan de zaak. Ik word hartelijk ontvangen en krijg meteen een karafje met (gearomatiseerd) water voor mij.

Op de kaart 3 all-day breakfast opties (chocolade hummus zowaar!), toast met verschillende soorten hummus en toppings (er zijn ook nog suggesties) en uiteraard kommetjes hummus, wel 6 verschillende soorten. En nog een leuke bonus: gebak van bij de ‘buren’ en ook persoonlijke favoriet: Mico’s Bistro. Ik bestel de ‘Chipotle Toast’ met chipotlehummus, avocado, tomatensalsa en yoghurt en een home made ice tea voor erbij. Op de kaart spot ik ook nog heel wat speciale biertjes en wijnen per glas, good to know!


Foto Instagram Hümm_Antwerp

Ondertussen is er toch een tafeltje vrijgekomen en verkas ik graag naar daar. Mijn plekje geeft me een mooi zicht op de keuken, die heel mooi is ingericht: grote open kasten met zwart staal en gouden vlakken. Hmm, inspiratie voor in mijn eigen keuken! Vrij snel verschijnt mijn eigen toast en die ziet er echt fingerlicking good uit! Ze zijn lekker royaal geweest met plakjes avocado, nootjes, een frisse kruidensalade, opgelegde uitjes, verse maïs en die hummus met chipotle is heerlijk rokerig. De toast wordt gemaakt van Barbari brood (leer ik op de website), een Iraans platbrood. Even instagramwaardig als lekker!

Het smaakte geweldig lekker en het kriebelt om nog wat bij te bestellen, maar ik heb die dag niet zoveel tijd. Ik doe nog een babbeltje met de eigenaars, die me vertellen dat het de eerste maanden heel goed loopt, zeker tijdens de lunch, maar dat je er gerust ook terecht kan voor een koffietje overdag en met je laptop kan komen werken. Aha, dat is bij deze genoteerd. Tot snel bij Hümm!

Hümm, House of Hummus

Kronenburgstraat 90
Antwerpen

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.