We noemen het ‘battle of the foodbloggers’, maar eigenlijk is het gewoon gezellig uit eten en drinken gaan met een bende gelijkgezinde bon vivants met een vlotte pen. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

De vorige crime scene was een bijzonder geslaagde avond bij Veranda, getuige ook de vele enthousiaste blogposts. Goed opgemerkt door Eric De Wagenaere, eigenaar van Coeur d’Artichaut, die spontaan het ganse clubje uitnodigde om ook bij hem aan tafel te schuiven. Dat hoef je ons geen twee keer te vragen!

Een vrijdagavond in Gent, de gelegenheid laten we ook niet zomaar aan ons voorbij gaan, en zodoende wordt er eerst afgesproken bij cocktailbar Jiggers, ééntje die ook al lang op mijn verlanglijstje prijkt. Helaas heb ik zelf nog maar een half uurtje om kennis te maken met de mysterieuze bar, maar de ontvangst is des te hartelijker! Tijdens mijn blitzbezoek is er maar tijd voor één cocktail (die ik helaas ben vergeten te noteren), maar het smaakte alvast naar meer…
imageDit weekend staat er ook een uitje naar Gent gepland, dan breng ik zeker nog eens een uitgebreider bezoek aan Jiggers.

Maar dus: Coeur d’Artichaut. Op het gezellige tuinterras krijgen we nog een aperitiefje (ik ga voor een simpel yet smaakvol Vedettje) en superkrokante rijstchips.
image

image

In het prachtige klassieke pand krijgen we een lange tafel in een apart zaaltje toegewezen. Vanavond zal chef Tom Van Lysebettens ons meenemen op een ‘wandeling doorheen de kaart’, waardoor we andere bordjes aangeboden krijgen dan onze buren. En ik mag doen waarvoor ik me altijd moet inhouden: meeprikken in de andere borden van het eetgezelschap, leuk!

En zo geschiedde:
Mijn eerste bordje is een salade van zeekat, komkommer, dille en gepofte rijst.
imageSuperfris, crispy en boterzachte zeekat. Links, rechts en over mij proef ik even mee van verse geitenkaas, gerookte rode biet en jonge scheuten en Grevelingen oester, mierikswortel en kervel. Allemaal ook zeer goed! De rilette van kip, dragon en confit de tomate die zie ik aan mijn neus voorbij gaan, wegens een Sid Frisjes die het gewoonweg té lekker vindt. Ik kan het hem vergeven :-).
image
image
image

Als tussengerechtje krijgt iedereen krokante varkenswang met pommes Pont Neuf en picklesmayo . De varkenswangetjes zijn traag gegaard, vervolgens uit mekaar gehaald en geprest in een rechthoekig vormpje en zo gebakken. Resultaat is een krokant stukje vlees dat erg zacht en smaakvol binnenin. Een absolute topper, alleen mis ik misschien iets van groente.
imageOndertussen doen we een klein stoelendansje, en neemt iedereen ergens anders plaats. Fijn, weer nieuwe buren om in hun bord mee te prikken! Mijn hoofdgerecht bestaat uit skrei, kokkels, Oud Brugge, tomaat en basilicum. Superlekker, maar ik ben ook wel een beetje jaloers op mijn buurbord met asperges, van die zalige handgerolde couscous, dooier en hazelnoot. Verder is er ook nog heilbot, crème van zachte curry, akkerzwam en lamsoor, of Mechelse koekoek (boterzacht!) met een tomatentaartje en Griekse yoghurt.
image
image
imageimageOndertussen doe ik ook een babbeltje met de begeesterde eigenaar Eric en mogen we een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe chef Tom.
image

Het dessert verschijnt in twee vormen: ganache van Tainori chocolade, bramen en platte kaas of tartine russe met melkchocolade, passie en speculoos. Voor sommigen valt het dessert wat zwaar, maar het is toch een mooie afsluiter.
image

Wederom een fantastische Bistronomische avond met mensen die van het goede leven houden. We hebben verdorie gelijk!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.