Onlangs zat er weer een mooie uitnodiging in de digitale brievenbus: een dagje erop uit met de mensen van Delhaize richting ’t zeetje, om inspiratie op te doen voor de feestdagen. Het programma zag er dan ook fingerlicking good uit: een lunch bij AIRrepublic, een cooking challenge en diner met Jeroen De Pauw en gebakjes proeven en pairen met cocktails bij Hannah Van Ongevalle van The Pharmacy. Count me in!

Samen met de ravissante miss Koken op Hakken Stephanie Bex reed ik richting Knokke naar uitvalsbasis Hotel Pavillion du Zoute. Na hartelijke ontvangst en koffietje daar gaan we meteen richting AIRrepublic. Ik ga nog een apart postje wijden aan onze ervaringen daar (dat lees je hier), maar ik kan je nu al verklappen dat het fantastisch was!

Na deze uitzonderlijke lunch deden we een deugddoende wandeling door de duinen en het strand van Cadzand. Het was een ijskoude maar heldere dag en het lag er daar prachtig bij! Er hingen zelfs nog duindoornbessen aan de struiken. Goed om even uit te waaien, want we moesten daarna zelf aan de slag!

De uitdaging was om in groepjes een feestelijk hapje en drankje te maken, dat dan beoordeeld zou worden door Jeroen De Pauw en woordvoerder van Delhaize, Roel Dekelver. We mochten daarvoor inkopen gaan doen in de lokale Delhaize in Knokke. Ik ging met Kris van Kris Kookt aan de slag. Hij kwam op het idee om pizzakrokantjes van Delhaize als basis te gebruiken voor een frisse tartaar van zeebaars met zure room en mijn touch was dan om een avocadorolletje en een chilipepertje toe te voegen. Kris schreef het recept hier uit. Thx Kris! We pairden het hapje met een biertje, The Calling IPA. Het werkte goed en samen met onze andere teamgenoten hebben we de challenge gewonnen, leuk!

Nadien ging Jeroen aan de slag met de eindejaarsproducten van Delhaize. Het voorgerecht was (voorgekookte) kreeft met zeegroenten. Licht, origineel en snel klaar! Voor het hoofdgerecht ging ik ook even meehelpen in de keuken. Jeroen maakt een crème van witte bonen en truffel met boschampignons, varkensgebraad met truffel en rode shiso. Lekker en (gelukkig) niet te zwaar.

Voor het laatste onderdeel van de dag rijden we richting The Pharmacy, de bekende cocktailbar in Knokke. Die stond ook al heel lang op mijn verlanglijstje, yes! Hannah ontvangt ons hartelijk en er is voor ons speciaal een apart kamertje gereserveerd. Isabelle van Gaelens is ook present, haar familiebedrijf bakt exclusieve taarten voor Delhaize, en ze hebben ook voor Kerst een mooie collectie gemaakt. O.a. een originele grote macaron-taart met frambozen en een kerstmuts met chocholademousse-vulling. Hanne stelt er in haar ravissante en innemende stijl enkele zalige cocktails bij voor. Waarvan we er uiteraard ook één mogen proeven, of twee…

Een fantastische afsluiter van een heerlijke dag! Bedankt Delhaize en Parlez voor deze mooie en inspirerende ervaringen! Nog veel meer feestinspiratie van Delhaize vind je hier.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.