Deze week heb ik compleet mijn grenzen verlegd. Ik gaf een kookworkshop – ok dat is niets nieuws – maar via een livestream op YouTube!. Compleet met een setup met 2 camera’s, studiolicht en een microfoontje met een zenderbakske. En dan plots ben je een ‘presentatrice’ die heel veel euh’s zegt… Maar fin, het was wel echt plezant om te doen. En belangrijker: de mensen konden live thuis volgen en simultaan meekoken.

De kookworkshop was voor Soubry en we maakten samen 2 feestelijke pastagerechten. Een garnalencocktail met parelcouscous en fettuccine met romanesco, prosciutto en pangrattatto.

En tijdens de kookworkshop beloofde ik nog dat ik ook het recept voor de garnalencocktail hier zou delen, dus bij deze!

Garnalencocktail met parelcouscous

Voor 4 personen – hapje

  • 100 gr Soubry parelcouscous
  • 1 avocado
  • 100 gr grijze gepelde garnalen, rivierkreeftjes kunnen ook
  • 1 el srirachasaus (Thaise chilisaus, hou je niet van pikant? Gebruik dan ketchup)
  • 4 el mayonaise
  • 100 gr kerstomaten (in verschillende kleuren)
  • ½ roze pompelmoes
  • 1 limoen
  • 10 gr verse koriander
  • (zwarte) sesamzaadjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de parelcouscous toe. Laat x minuten koken. Giet af en spoel met koud water. Zet even opzij.
  2. Snij de pompelmoes open en verwijder het vruchtvlees. Verdeel in kleine stukjes.
  3. Meng de mayonaise met de srirachasaus.
  4. Snij de kerstomaten in kleine stukjes.
  5. Snij de koriander fijn, maar hou wat blaadjes apart voor de afwerking. Meng de afgekoelde parelcouscous met de koriander, 1-2 el olijfolie en het sap van ½ limoen. Kruid met peper en zout.
  6. Tot hier kan je alles op voorhand doen.
  7. Verdeel de parelcouscous over de glaasjes.
  8. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij kruiselings in. Schep het vruchtvlees eruit en pers er de rest van de limoen over. Kruid met peper en zout.
  9. Schep de kerstomaten, dan de pompelmoes, vervolgens de blokjes avocado en dan de grijze garnalen in de glaasjes. Strooi er sesamzaadjes over en werk af met een blaadje koriander.

En oh ja, als je écht de opname zien (of eventueel live meekoken), die kan je vinden op het YouTubekanaal van Soubry. Inclusief avocado- en te-snel-pastawater-weggieten-bloopers. Tja, zo gaat dat met live uitzendingen… 

Deze blogpost kadert in een samenwerking met Soubry.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.