Eten, dat smaakt nog beter als je het eet met gelijkgezinden! En al zeker als het bij De Veranda in Berchem is. Erg fijn initiatief van Cookanista om foodbloggend Vlaanderen eens samen te brengen voor wat belooft een voortreffelijke avond te worden.
Bovenop het al uitstekende menu (normaal 5 gangen voor €45), kan ze regelen dat we nog eens twee extra gerechtjes krijgen, én aangepaste wijnen, aperitief en koffie voor €80.
Met maar liefst 17 foodlovers pur sang schuiven we aan aan twee lange tafels in het compacte no-nonsens restaurant.
Met veel natuurlijke schwung presenteert sommelier Daan ons een sprankelende aperitiefwijn (Dom. Ocre Rouge van Beaufort, La perle rose 2010 non dosée, buurt van Dijon, 100% pinot noir) en twee uitstekende hapjes: Gestoomde eieren met pijpajuin, dashi en zee-egel & butternut als luchtige crème en licht gepekeld met krokant spek en ingelegd mosterdzaad.
U denkt misschien: wow, de avocado kan plots foto’s trekken, maar nee, alle foto-credits voor Thomas Van de Water, aka Filet Pur.
Als voorgerecht volgt er langzaam gepocheerde kabeljauwfilet, groene asperges, gemarineerde sjalotten, grijze garnalen en dijonaise van Savora. Savora, dat is een soort van mengeling tussen pickles en mosterd. Klassieke start, erg verfijnde smaken!
Het heerlijke zondige niveau blijft aan met konijn, bil langzaam gegaard en gelakt in de pan, crème knolselder, daslook, appel en poeder van wijnbladeren. Dat konijntje smelt werkelijk op de tong, en het poeder van wijnbladeren is verrassend kruidig!
Ondertussen is fotograaf Thomas een unieke blik achter de schermen gegund.
Knallen doen we nog één keer met nagerecht nummer 1: Zachte verse geitenkaas, passievrucht, krokant en sorbet van yoghurt en schuim van karnemelk. Heerlijke hemelse witte wolkjes van zaligheid!
Niet dat nagerecht twee er niet mag zijn hoor: Peer, rauw en als sorbet, koude sabayon van citroen, praliné, gerookte amandelen en broodkrokant.
Wat een uitstekende avond! Tijd voor wat bloglovin’, want het zijn allemaal stuk voor stuk schatjes van patatjes, die foodbloggers! Daar kunnen die moddergooiende fashionblogsters iets van bij leren!
- Coolinary Sid Frisjes
- Be-Gusto Frank
- Hap & Tap Myriam
- Meer Smaak Kristof
- Filet Pur Thomas
- Yummyblogsister Iris
- Belgian Taste Buds Sven
- Lazy Monday Dennis
- Cookanista Kim
- Gourmand Belge Kristof
- Nientediparticolare Ruth
- De Foodzoeker Edward
- Jonge Sla Dorien
- Hot Cuisine de Pierre Pieter
- Bistronomie Steve
- @kev’s Kevin