Mortsel, velen kennen het als het doorgangsstadje richting Lier of Antwerpen, waar je op elk uur van de dag in de file kan belanden. Volgende keer dat je er passeert kan je misschien de auto eens aan de kant zetten, en één van de fijne horeca-adresjes die de stad rijk is, ontdekken.

Koffie en bokes aan het loket

in-mortsel-7

In de oude loketbalie van het station Mortsel Oude God is nu een eclectische koffie- en bokesbar Kawa gevestigd. Wie er vroeger zijn treinkaartje wel eens kocht, herkent nog originele elementen zoals de wachtbankjes voor de deur en de originele stationsklok. Je kan er terecht voor een barista waardige koffie, van filterkoffie voor de puristen over slow coffee voor de kenners tot een zalige cappuccino voorzien van een origineel plaatje latte art voor de instagrammers. Yoghurt met huisgemaakte granola stilt de honger in de ochtend, een vers ‘boke’ met origineel beleg, van rosbief met mierikswortel tot vegan bokes met paprikaspread en gegrilde courgette voor de lunch. Of je laat je lekker gaan met een lekker stukje taart.

in-mortsel-6 in-mortsel-5

Kawa Koffie & Bokes
Grotenhof/Station Mortsel-Oude God

Onthaasten op z’n Frans

in-mortsel-4

In een knap hoekpand in de Eggestraat is ondertussen twaalf jaar Brasserie Pastis gevestigd. Van ontbijt tot diner proef je er verfijnde klassiekers aangevuld met Oosters geïnspireerde gerechten. Mijn favorieten zijn de tomaat garnaal met avocadocrème en limoengel, Thaise salade met gekaramellisseerde krokante eend en de steak tartaar à la minute bereid met salade en verse frietjes, gebakken volgens de regels van de kunst. Maar ook de dagsuggestie voor 12 euro smaakt steevast erg lekker. In de lente en zomer is het er heerlijk vertoeven op het terras in de verkeersluwe straat, met een degelijk wijntje erbij, ook aangeboden per glas. Op nauwelijks 200 meter van het immer schuifelend verkeer, waan je je op een terras in de Provençe.

in-mortsel-3 in-mortsel-8

Brasserie Pastis
Eggestraat 46
Mortsel

Zon op je bord en in het glas

in-mortsel-1

Café en restaurant De Voorspoed is een gevestigde waarde in Mortsel. De gezellige zaak veranderde al enkele keer van concept, en lijkt ondertussen ook echt zijn draai gevonden te hebben in de huidige setting. Je kan er vanaf 17u30 (in de zomer van 15u) terecht voor de betere Spaanse tapas en Midden-Oosters geïnspireerde keuken. De tapas-en mezzeschotels, mét een glas echt lekkere cava erbij, zijn een ware aanrader. Je vindt er ook een uitstekende selectie aan Spaanse wijnen, die je ook kan aankopen in de kleine annex wijnshop. Voor wie ietwat gehaast is, is er de early dining formule, met een glas van die echt lekkere cava en een tapa van de chef aangeboden. Zolang je maar weer weg bent voor 19u30. Tegen dan is de file in Mortsel meestal ook wel weer verdwenen! Maar persoonlijke ervaring leert me dat je er evengoed kan blijven hangen tot in de vroege uurtjes.

in-mortsel-2

De Voorspoed
Mechelse Steenweg 13
Mortsel

Bonus

img_3780

Buikje rond gegeten, of op zoek naar een ander niveau van ontspanning? Spring dan zeker eens binnen in het Thaise massagesalon Wat Pho! Immervriendelijke ontvangst en je wordt er deftig onder handen genomen door de lieve maar sterke Thaise vrouwen! De prijs is trouwens echt nog ok, en er loopt altijd wel een promo!

img_3783

Wat Pho
Antwerpse straat 21
Mortsel

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.