Brita, die van de bekende waterkannen, die je uitnodigen voor een lunch bij Comme Chez Soi, het is een vreemde, zij het toch aantrekkelijke uitnodiging. Want wat hebben die plastieken waterkannen nu te maken met een tweesterrenrestaurant? Vrij simpel blijkbaar: al het water dat er gebruikt wordt om te koken, gaat eerst door de Brita-waterfilter. En zij zijn lang niet de enigen die dat doen, blijkbaar.
Door een waterfilter te gebruiken, haal je het meeste chloor en kalk uit het water dat uit onze kraan komt. Vorige week was het nog weer op het nieuws, dat toch niet alle kraantjeswater zo goed is. Zo van die berichten, ik neem dat met een serieuze korrel zout. Elke week is het weer iets anders! Maar toch, better safe than sorry zeker?

Ze geven een aantal voordelen mee van koken met gefilterd water: zoals vermeld al minder chloor en kalk, zuiverdere smaak, en ook op je apparaten gaat er minder kalkaanslag zijn, handig! Ik controleerde het zonet even, en ja hoor, ik heb hier een waterkoker staan die ik twee maanden geleden kocht, en daar zat al serieus wat kalkaanslag in. Voortaan dus water uit de Brita-filter daarin! Ik deed gelijk ook even een test met thee: één glas zette ik met gewoon kraantjeswater, het andere met gefilterd water, en je ziet toch een duidelijk verschil. Of dat nu gezonder is, ik durf het echt niet beweren, maar nu ik het toch in huis heb, ga ik er zeker gebruik van maken!
brita - 5

En de lunch bij Comme Chez Soi? Ja, daar gaan we niet over klagen he. Ongetwijfeld gemaakt met gefilterd water, en het smaakte!

Op het menu:

Pladijsfilets met Naamse slakjes, bouillon van shiitake en Chinese bieslook
brita - 1

Iberisch presa met zachte kruiden, couscous van Moulins Mahjoub, groene kool en spekreepjes
brita - 2

Bretoens zandkoekje met gekonfijte citroenmarmelade en limoensorbet met basilicum.
brita - 3

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.