Ontbijt-en lunchplekjes in Antwerpen… we moeten ze koesteren! Niets zo heerlijk vind ik om op een vrije dag met vriendinnen af te spreken, of met mijn lief op stap te gaan voor een uitgebreid ontbijt of een gezonde lunch. Er zijn daarvoor heel wat fijne plekken in Antwerpen, en Café Kamiel hoort zeker tot mijn favorieten.

cafekamiel - 1

In de week kan je er terecht voor een zeer betaalbare en gezonde lunch. Bij Café Kamiel staat er een buffet, waar ’s middags de lekkerste gezondste salades en beleg in komen te staan. Je kan dan een leeg broodje bestellen, en je mag dat naar believen vullen, als je het maar een beetje binnen de perken houdt. Ik geloof dat je voor 5 euro al gesteld bent dan. Er is ook soep, en uiteraard een hele lijst aan lekkere drankjes, zoals huisgemaakte iced-tea.

cafekamiel - 2

In het weekend wordt het buffet omgetoverd tot een uitgebreide brunchbar. Je kan er à volonté je emaillen bordje volladen met gezonde en minder gezonde ontbijtfavorieten. En soep, pannenkoekjes, heerlijke yoghurt met huisgemaakte granola, fruitsalade en confituur. In tegenstelling tot het lunch-broodje, is de brunchprijs wel iets steviger: 17 euro, koffie en/of fruitsap niet inbegrepen. Dus kom met honger! Je kan er wel blijven plakken tot 15u voor de brunch.

cafekamiel - 3

De zaak is shabby-chique ingericht, lees dus: heel gezellig! Buiten is er een groot terras, en recht tegenover is er het Hof Van Leysen-park met speeltuin.

Café Kamiel
Markgravelei 90
2018 Antwerpen
03 290 38 25

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

  1. super leuk om te lezen want Antwerpen bezoeken wij vaak
    zal ik zeker op mijn lijstje zetten om te bezoeken
    bedankt!
    liefs

  2. Alex Vluymans Reply

    Lekker ontbijt voor herhaling vatbaar gezellig en vriendelijke bediening komen weldra terug

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.