Als je me vraagt wat mijn favoriete snoepkes zijn, dan twijfel ik tussen ‘zure mattekes’ en ‘neuzekes’. Het meest legendarisch van die twee zijn wel zeker de neuzekes, oftewel cuberdons. Een Vlaams streekproduct bovendien. Dat kan ik alleen maar een warm hart toedragen. En eens goed lachen als ik lees dat de bekende cuberdonverkopers op de Gentse Groentenmarkt op de vuist gaan. En dat hun verkoop geweldig doet stijgen. Goeie marketeers, die mannen!
En dat er een goede marketingmachine achter de cuberdons zit, dat bewijzen de vele nevenproducten zoals cuberdon-siroop, cuberdon-crunch, cuberdon-ijs,… en ga zo maar door! Eén van de producenten van de neuzen, Confiserie Geldhof uit Eeklo, blijft innoveren, en komt met een aantal nieuwe smaken op de markt, en dan wordt een notoire zoetebek als ik uitgenodigd om te komen proeven, leuk!

De proeverij gebeurt in de vorm van een gezellige brunch met een heleboel foodbloggers bij Alix Table d’Amis. En dat nieuwe plekje in Gent verdient hier ook wel wat aandacht. Een leuk brunch-en lunchadresje met een ge-wel-dige tuin! En dat in centrum Gent. En in die tuin staat ook nog eens een superschattig tuinhuisje, waar de brunch dus plaatsvond (in de zomer picknicken ze gewoon op’t gras). Het tuinhuisje zat afgeladen vol, toen ik wat te laat binnenviel, en iedereen was al lustig aan het aanvallen op de heerlijke brunch. Ik schoof mee aan, maar hield ook nog plaats om de nieuwe neuzen van Geldhof te proeven.

alix neuzekesbrunch
Foto’s van de website en Facebookpagina van Alix

We kregen een uitgebreide lijst met beoordelingscriteria om de cuberdons te jureren. Nieuw in het cuberdon-assortiment:

  • Een rode cuberdon met aardbeiensmaak
  • Cuberdons met een laagje melk- of pure Belgische chocolade
  • Cuberdon-agar: een nieuwe variatie gemaakt met agar agar, voor de vegetarische vrienden die geen gelatine eten
  • Een blauwe cuberdon met bosbessen, speciaal gemaakt voor de Gentse Buffalo-fans
  • Miniclouds, een variatie op de Gentse sneeuwbal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leuk om bij de smaakjury te mogen horen, maar helaas kregen de nieuwe smaken van mij geen al te goede scores. Die met chocolade vind ik een leuk idee, maar was me toch wat te zoet. Ik blijf helemaal verknocht aan de gewone, simpele original cuberdon!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.