Het vorige bezoek (ook een lunchdate) aan Cochon De Luxe dateert van mei 2015, met hetzelfde gezelschap: Elise van Elidesc. Toen een klein embryo’tje in mijn buik, ditmaal een al iets verder gevorderd foetusje bij Elise. En ook bij gastvrouw Alison, die de laatste maanden van wat welverdiende rust geniet en kundig vervangen wordt door Lieven, die me meteen aan het aperitieven zet bij binnenkomst: een Karinella, een frisse cocktail met Ginderella, roomer en tonic. Elise is er al even en nipt van een Crodino met vers appelsiensap.

Cochon de luxe in Gent

En ja hoor, ook al snel verschijnen de hapjes op tafel: tiki tonka, avocado met tonka en tomaat in een schattig tiki-glaasje, een mini-pomme moscovite (favoriet!), krokantje van Mimolette, een luxe-varkentje van hammousse en truffel en chef Tom’s versie van pizza margherita. Yes! We hadden niet anders durven vermoeden dat Cochon een schitterende start zou nemen.

Cochon de luxe in Gent

Na 2 jaar kost de lunch nog steeds 35 euro, met een extra voorgerecht-uitbreiding mogelijk – ‘lucky oyster’ – voor 10 euro. Zeg oester en wij gaan meteen overstag, en al zeker voor een geluksexemplaar! Onze geluksbrenger verschijnt al snel voor onze neus, begeleid door een crème van groene paprika, komkommer, schuim van spek en een parel (ebdem?) van zure room. Ja hoor, het geluk staat aan onze zijde! En al zeker als er nog een extra voorgerechtje voor onze neus verschijnt: Tom’s interpretatie van tomaat garnaal.

Cochon de luxe in Gent Cochon de luxe in Gent

Ik bestel ondertussen een glaasje wit (Lieven laat me van 2 flessen proeven, een organische Chardonnay Viognier Duberny wint). En een klein spektakeltje verschijnt voor onze neus: een moestuintje van sla en kruiden met mini-courgette, raap en potgrond op basis van briochebrood. Maar helaas helaas, er zitten slakken in onze tuin (gelukkig petit gris de Namur) die we moeten ‘wegjagen’ met een potje Snail Away van lookpoeder. Pret in de tuin gegarandeerd!

Cochon de luxe in Gent Cochon de luxe in Gent

Voor de volgende gang (op het menu aangekondigd als ‘de kip of het ei’) komt Lieven ons wat steels vragen wat we nu denken dat er eerst was, de kip of het ei? Gelukkig geen zware discussies nodig aan tafel, en kiezen we voor de kip. Dat wordt er ééntje van het zwartpotige soort, met pistache, gebrande prei en crème van champignons bij. Lekker!

Cochon de luxe in Gent

Cochon de luxe in Gent

Begeleidende wijn, die een stuk zachter smaakt dan het etiket doet vermoeden

Ik was de ‘discussie’ al vergeten, maar daar verschijnt het ei: gepocheerd met crumble van parmezaan en basilicum. Waanzinnig lekker! Ik zou misschien durven gaan zeggen dat toch het ei de eerste plaats verdient.

Cochon de luxe in Gent

Onze laatste hilarische gang wordt een ‘drama aan zee’: zand van zandkoekjes, speculooscremeux, het onfortuinlijke hoorntje gevuld met kokoscremeux en chocolade en een bolletje aardbeienijs. Hoe een drama toch nog zo lekker kan uitdraaien.

Cochon de luxe in Gent

Bij een tasje thee en koffie genieten we na van een lunch vol verrassingen. En Cochon de Luxe zou Cochon de Luxe niet zijn, moesten er niet nog enkele fijne zoetigheden op tafel verschijnen als kers op de taart. Ja ja, ook een taartje met een kers op. En de ‘Russische roulette’, een chocolaatje in de vorm van een kogel waar wel eens een hele pikante peper in zou kunnen zitten (we ontspringen de dans) en een potje popcorn met karamel en knettersuiker.

Cochon de luxe in Gent

Waar we beide vorige keer wel een puntje van kritiek hadden dat het zoete soms overheerste in de gerechten, zijn de originele kwinkslagen en doldwaze woordspelingen nu de zoethouders van de maaltijd. Chef Tom Van Lysebettens heeft helemaal zijn draai gevonden lijkt het. Maar ook als je even voorbij de grappen en grollen kijkt, proef je geweldige combinaties op het bord, en dat is wat blijft hangen… See you next time Tom & Alison, en veel succes met boeleke nr 2! En ook Lieven die moet je in de gaten houden, want die heeft ook een smakelijk projectje in het vooruitzicht…

Over smakelijke projecten gesproken! Ik liep op de Brabantdam ook nog even binnen bij O’yo, waar ze de ijspops verkopen van collega blogster Jozefien van Goestjes: The Pop Shop. Honger had ik niet echt meer, maar een frisse ijspop kan er altijd bij! Superlekker, keuze uit originele smaakjes en ze zien er geweldig uit. Check it!

Cochon De Luxe
Brabantdam 113
Gent

Helaas is Cochon de Luxe nu gesloten.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

3 Comments

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.