Ik ben eens moeten gaan kijken op de blog van Elidesc, maar het is blijkbaar al 4,5 jaar geleden dat ik Bij Lam & Yin passeerde. Toen heb ik er blijkbaar geen blogpost over geschreven*, dus dat moet bij deze ook goed gemaakt worden. Ik had mijn mama nog een bedankingsetentje beloofd, en toen ik Bij Lam & Yin opperde, gingen haar ogen fonkelen. Ze wilt daar eigenlijk al jaren naar toe, dus lieve mama, we hadden dat nog veel sneller moeten doen!

*ik ben mijn blogarchieven er blijkbaar niet goed op nagegaan, want ik heb er wel al over geschreven! 

Dat houdt niet weg dat we ook nu een heerlijke avond beleefden. Reserveren moet je nog steeds via de telefoon doen, en ik bel op een moment dat ze met vakantie zijn, dus laat ik een berichtje achter. Enkele dagen later, nog steeds tijdens hun vakantie, word ik teruggebeld om te bevestigen, fijn! Er zijn wel twee shiften, om 18u en 20u30, maar gelukkig mag 18u30 nog net ook.

We nemen de tram richting Groenplaats, en van daaruit is het nog maar 3 minuutjes stappen. Het restaurant zit al aardig vol. We beginnen met een aperitiefje, ik een rosé schuimwijn die heerlijk vol en rond is, de mama bestelt een aperitief met litchee, maar krijgt eentje met yuzu. Klein foutje, maar anderzijds is ze wel aangenaam verrast van de yuzu, dat ze voor de eerste keer proeft. Dat valt goed mee dus. Daarbij komt ook nog een lepelhapje van eend en pruimenconfituur.

bij-lam-yin-3 bij-lam-yin-1 bij-lam-yin-2

We krijgen een waaier met de gerechten, 5 voor- en 5 hoofdgerechten, en op een ipad staat de wijnkaart, maar ook het menu, waar je bij elk gerecht kan doorklikken naar de wijnsuggesties. Per gerecht minstens drie wijnen (of sake) per glas en ook nog enkele per fles, met uitgebreide uitleg en aan correcte prijzen, zeer fijn! Nieuw is trouwens ook (of toch sinds ik er de laatste keer kwam), dat er aanpalend een wijnbar is: Gangbei.

Maar er moet ook nog eten gekozen worden! De gastvrouw komt enthousiast ‘lu shui’ voorstellen, fijne rijstnoedels in een kruidenbouillon met flinterdunne reepjes rundsvlees. Mama bezwijkt, en ik kan de gewokte inktvis niet aan mij laten voorbij gaan. Ooit at ik er zalige gewokte mosseltjes, dus hopelijk ligt dit in lijn! En ik kies een droge junmai saké erbij, iets dat ik ooit leerde kennen bij Oud Sluis.

bij-lam-yin-5 bij-lam-yin-6 bij-lam-yin-4

Onze voorgerechten stellen niet teleur. De inktvis boterzacht met een krokant korstje met koriander en frisse opgelegde rammenas erbij. Ook is mijn mama tevreden met haar kruidig gerechtje.

Als hoofdgerecht kies ik, net zoals de vorige keer, voor wagyu, mama kiest voor eend. Heel even komt het verkeerde bord voor mijn neus, gewokt lamsvlees dat er ook zalig lekker uitziet! Ze hebben eigenlijk chance dat ik altijd eerst een foto neem, anders had ik al lang geproefd! Maar goed, ik ben uiteraard minstens even blij met mijn wagyu, en wissel ook enkele stukjes eend met de mama. Voor de rest zien onze borden er trouwens heel gelijkend uit, met Chinese groentjes en een kommetje rijst. Heerlijke, pure smaken!

bij-lam-yin-7 bij-lam-yin-8

We sluiten af met thee, dat hoort toch wel na een heerlijke Chinese maaltijd? Die komt in überschattige theepotjes en smaakt zoals verwacht zalig. Met een brede glimlach én fonkeling in onze ogen stappen mama en ik arm in arm de vrieskou in. Dat wordt ongetwijfeld herhaald!

bij-lam-yin-9

Ter info: ondertussen in restaurant Lam & Yin gesloten. Op de locatie vind je nu het (fantastische!) restaurant Nage

Bij Lam & Yin
Reyndersstraat 17
2000 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

 1. Maria De Grande Reply

  Hoi Caroline, zalige avond met zijn tweetjes, en superlekker gegeten!

 2. Patrick Depoorter Reply

  Wij ontdekten Lam & Yin zo’n tiental jaar geleden en sindsdien werd dit onze vaste stek wanneer wij in Antwerpen kwamen. Niet zomaar, het totaal concept was gewoon af!
  Ik vermoed dat wij er elk gerecht op de menukaart wel eens verorberd hebben.
  Bovendien kon de gastvrouw ons steeds weer boeien met een gesmaakte bloemlezing van elk geserveerd gerecht. En het proefde telkens weer naar meer.
  Een “ster” komt er zeker niet uit de lucht gevallen!
  Door omstandigheden ben ik er sedert 2012 niet meer geweest, maar stellig aanraden kan ik wel nog! Vandaar, allen daarheen, of u weet niet wat u mist!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.