Er zijn wel wat spelers op de ‘ingrediënten-aan-huis-geleverd-voor-gemakkelijke-recepten–markt’ in Vlaanderen ondertussen. Er is het mij te marketing-agressieve Duitse Hello Fresh, de sympathieke Zweden met Smartmat, die me al konden charmeren met een box, en ook een ontbijtbox, en dan is er ook nog Foodbag, een bedrijf uit Gent, dat ik nog niet zo goed kende.

Het zijn de laatstgenoemden die mij contacteerden om hun nieuwe concept te testen: Plat Du Jour, 3 kindvriendelijke en gemakkelijke gerechten, én een extra busy day gerecht, dat al klaargemaakt aan de deur geleverd wordt. Op kindvriendelijkheid heb ik de recepten nu nog niet echt kunnen testen, zoonlief at deze week nog maar net zijn eerste patatjes, maar het zijn inderdaad wel eenvoudige, snelle doch smaakvolle gerechtjes gebleken. Mama-vriendelijk dus, en bijgevolg ook kindvriendelijk, zo kan je het ook zien ;-).

foodbag

Het busy day-gerecht is optioneel, en kan je bestellen voor echte drukke dagen, om gewoon in de oven te schuiven. De gerechten worden gemaakt door een traiteur. Dat kan een lasagne of pasta zijn, of deze week: een risotto. En tja, mij een risotto presenteren, dat ligt nu net wel een beetje gevoelig. Ik heb over de jaren de techniek van het risotto maken echt wel gemasterd, al zeg ik het zelf, en vind ook dat ik maar zelden een betere risotto krijg voorgeschoteld op restaurant (je krijgt je risotto namelijk nooit niet zo romig en perfect, als je hem niet helemaal from scratch maakt en meteen serveert). Een pre-made risotto die je in de oven moet opwarmen? Hmm, dat werkt gewoon niet als je’t mij vraagt. Maar zoals gezegd, ik ben wel een heel moeilijk risottopubliek. Ik vermoed dat de lasagne hier wel meer in de smaak zou vallen.

Foodbag plat du jour - 3

De andere gerechtjes, waarvoor ik de ingrediënten geleverd kreeg (je kan trouwens kiezen voor 3, 4 of 5 pers), vielen goed in de smaak. Alles wordt in een mooie, stevige doos geleverd op maandagavond (wel wat laat in mijn geval, rond 21u; afhankelijk van waar je woont is dat trouwens tussen 17u en 22u, je krijgt daar enkele dagen op voorhand een mailtje voor met het tijdsslot, da’s wel handig!). Alles zit netjes verpakt, en bijv. de kruiden die je nodig hebt, zitten reeds geportioneerd in zakjes. Alles is mooi vers, en de extra’s (zoals bijv. de bouillonblokjes, blikjes, sausjes,…) zijn van de A-merken. Alle recepten worden geleverd op handige fiches, voorzien wat een smakelijke foto en extra tips en weetjes (wat je bijvoorbeeld met een restje rijst kan doen).

Stonden op het menu deze week:

Fish & chips met spinazie-tomatensalade en tartaarsaus, maar dan in een gezondere versie, want er kwam geen frituren aan te pas. De frietjes werden in de oven gegaard, de vis moest ik zelf paneren en in de pan bakken. Gemakkelijk en toch lekker! Ik koos ervoor om de spinazie kort te sauteren, gewoon omdat ik dat zo graag eet.

Foodbag plat du jour - 1 Foodbag plat du jour - 2

Courgettebootjes met kalkoenescalope, mozzarella en pasta. Best wel een stevig gerecht, en een beetje een speciale manier van koken, omdat je de kalkoenlapjes bovenop een gehalveerde courgette legt, dan een plakje mozzarella erop en zo in de oven. Ik zou dat nooit niet zo doen, maar het smaakte best, en ook de vriend vond het heel lekker.

Foodbag plat du jour - 4 Foodbag plat du jour - 5

Opgevulde paprika à la nasi goreng. Het veggiegerecht van de week (zo zit er altijd eentje bij), en ik heb een beetje gezeurd, want ik had precies meer goesting in een Spaanse versie, een beetje à la paella, en ik heb er stukjes chorizo en feta bijgedaan. Niet zozeer omdat deze carnivoor niet een dagje zonder vlees kan, maar het was een kwestie van restjesverwerking. De eitjes die eigenlijk bij het nasi-gerechtje hoorden, die dienden voor het ontbijt de volgende dag.

Foodbag plat du jour - 6

Voilà, dat was dus best een smakelijke week, en alle gerechten waren eigenlijk in minder dan een half uurtje klaar! Een foodbag plat du jour voor 3 personen kost 65 euro (proefaanbod momenteel 55 euro) en is dus best wel scherp geprijsd.

banner-introductiekorting-bestelformulier

Nog 2 leuke extra’s: er is een foodbag spotify playlist, die je tijdens het koken en eten kan luisteren, en je kan de recepten ook op issuu bekijken, als je graag met tablet of gsm in de keuken staat.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.