Zoals in een vorige blogpost verteld, ging ik een weekje op reis naar het zonnige Gran Canaria. Ik was er helemaal fan van ‘papas arrugadas con mojo’, zilte verrimpelde aardappeltjes met pittige aïoli. Nog maar net terug thuis, moest ik dat zelf zeker ook eens proberen! 

Blijkbaar zijn er nog nieuwsgierig naar deze knoddige verrimpelde knolletjes, en kwam het ooit eens aan bod bij SOS Piet. Niet moeilijk dus om zelf aan de slag te gaan!

Nodig

  • 1 kg oude, kleine patatjes van gelijke grootte. Blijkbaar moeten ze oud zijn, omdat hun vel dan steviger is, en dus niet te snel barst in het water. (Gelukkig is er de kleine nachtwinkel om de hoek waar je ik vanop aan kon dat de groenten niet al te vers zijn, ahum)
  • 1/2 kg zeezout

Voor de mojo:

  • 3 tenen look, binnenste verwijderd
  • een flinke snuif komijn
  • olijfolie
  • peterselie, koriander of enkele rode chilipepers
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout

Werkwijze

Zet de aardappelen onder water en voeg het zout eraan toe. Het lijkt echt erg veel zout, maar maak je geen zorgen, het zal echt niet te zout zijn! Op de Canarische eilanden worden de patatjes gewoon zelfs in zeewater gekookt. Laat garen.

Ondertussen kan je de mojo maken. Snij de teentjes look fijn, en plet verder met wat grof zout, totdat je een mooi papje krijgt. Doe dit in een vijzel en voeg of fijngesnipperde peterselie, of chilipepers of fijngehakte koriander toe, afhankelijk welke mojo je wilt maken (respectievelijk mojo verde, mojo de cilantro of mojo rojo) en de flinke snuif komijn. Meng goed onder mekaar met de stamper, en voeg straalsgewijs de olijfolie toe. Blijf goed roeren, zodat de saus bindt. Voeg de witte wijnazijn toe, en proef of de smaken mooi in balans zijn, en kruid af met peper en zout.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Giet de aardappelen eens gaar af, en doe ze terug in de kookpot. Laat nog even drogen op het vuur, dit zal voor de rimpeltjes zorgen!

Instant vakantiegevoel, beloofd!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.