Hoedjes, snorren en retro-koersfietsen… So hip it hurts, maar ik vind het best wel fijn om zien. Het getuigt meestal wel van smaak. En zo zijn er ook hipstertrends in culyland waar ik maar al te graag van mee ‘savoureer’: cocktails en slaatjes in oude bokaaltjes (jars), ‘flat whites’ en natuurlijk gin tonic (GT voor de incrowd)!

En als er nu één ginmerk is dat perfect mee op de Louisiana-riverboat is gesprongen, dan is het wel Hendrick’s. Een Schotse gin, gemaakt in kleine ‘batches’ (450 liter per keer), op smaak gebracht met kruiden, bloemen, wortels en granen. De karakteristieke smaak komt van een infusie van rozenblaadjes en komkommer. Een Hendrick’s drink je dan ook nooit zonder een plakje komkommer.

Speciaal voor Valentijn liet Hendrick’s hartvormige komkommers kweken, waarvan je nu een exemplaar gratis krijgt bij Rob’s Gourmet Market bij aankoop van een fles Hendrick’s. Maar cupido bracht mij een eigen fles, en daarmee maakte ik mijn eigen ‘hipster Valentine GT’

Ingrediënten voor 2 (ah ja!)

  • 2 x 4 cl Hendrick’s gin
  • 2 kleine flesjes Thomas Henry Tonic Water (Fever Tree is ook nog goed voor hipsters)
  • 2 chilipeperkes
  • bevroren frambozen
  • crushed ice
  • enkele plakjes komkommer die je met een dunschiller van de komkommer hebt gehaald en oprolt
  • enkele plakjes limoenzeste
  • 2 bokaaltjes, met voorkeur van je grootmoeder
Doe alle ingrediënten, behalve de komkommer, in de bokaaltjes, schroef het deksel erop en draai voorzichtig rond (niet shaken dus).
Een fijne Valentijn gewenst van deze hipsters!
hipsters
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.