Hier ben ik weer met een winters recept! Ditmaal viel mijn oog op paddenstoelen: ik ging voor portobello, witte beukenzwam en oesterzwammen. Ideaal voor die laatste wintermaand!
En om eens niet voor pasta te kiezen, ging ik voor gnocchi. Iets wat ik ook nog niet zo lang geleden ontdekte: gnocchi zijn niet alleen lekker gekookt, maar worden nóg beter als je ze even krokant bakt in de pan.
Als saus ging ik niet voor een zware roomsaus, maar voor een heleboel verse kruiden gemengd met een citroen-botersausje. Ok, boter is nu ook niet bepaald licht, maar dankzij de citroen en de verse kruiden heel fris! Werk af met versgeraspte parmezaan, en klaar!
Gnocchi met paddenstoelen, kruiden en citroen-botersaus
Ingrediënten
- 250 gr oesterzwammen
- 150 gr witte beukenzwammen
- 2 portobello's
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gr gnocchi (met gorgonzola en walnoten)
- 10 gr dille
- 10 gr dragon
- 10 gr bladpeterselie
- 1 citroen
- 30 gr parmezaan
- 30 gr boter
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Snij de beukenzwammen van het takje. Snij de portobello's in plakjes. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snij de sjalot fijn. Rasp of pers de knoflook. Rits de kruiden van de takjes en hak fijn.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de gnocchi 3 minuten, tot ze komen bovendrijven. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit olijfolie in een grote pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof enkele minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 7-8 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan.
- Verhit nog wat olijfolie toe in de pan en voeg de voorgekookte gnocchi toe. Bak ze rondom krokant (schep voorzichtig om!). Voeg de gebakken paddenstoelen terug toe, samen met de boter. Laat de boter smelten. Was en rasp de schil van de citroen boven de pan. Pers het sap van 1/2 citroen uit. Voeg 3/4de van de fijngehakte kruiden toe. Kruid opnieuw met peper en zout.
- Schep in borden en werk af met de rest van de kruiden en versgeraspte parmezaan.
2 Comments
Lekker recept!
Merci!