Er zijn zo van die recepten die je ziet passeren (deze keer was het op culy.nl), waarvan je meteen denkt: dit moét ik proberen: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat. Dat deed ik ook, en ik vond het heel lekker. De geroosterde bloemkool is zalig, met die ‘chutney coating’, en de kip lekker mals. Máár ik vond het hele gerecht samen veel te zoet. Álles smaakt naar mango chutney, en dat is wat over the top.

Ik heb nu dus een nieuwe versie gemaakt, zonder de kip en met extra boontjes, cashewnoten en gepekelde ui erbij. Veggie en met wat meer verschillende smaken (dan alleen maar zoet) in het gerecht. Je kan het zo als lunch eten, of als een bijgerecht bij een Indisch (geïnspireerd) buffet, of je kan er bijvoorbeeld rijst en een stukje gegrilde kip bij serveren. Veel mogelijkheden, en die bloemkool… oh, daar word je echt blij van!

Geroosterde bloemkool met mangochutney

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
1 uur
Porties 2 personen
Een lekkere lunch of origineel Indisch geïnspireerd bijgerecht. Deze geroosterde bloemkool met mangochutney is werkelijk zalig lekker!

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 4 el mangochutney
  • 2 el cashewnoten
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 sjalot
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de bloemkool in roosjes. Schik op een bakplaat of een ondiepe ovenschaal en besprenkel met olijfolie (ik heb zo'n handige spray) en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui in lange reepjes. Breng wat water aan de kook. Doe de sjalot in een kommetje en schenk er kokend water over. Laat een tweetal minuten trekken en giet het water dan weer af. Meng de wittewijnazijn met de suiker en een snufje zout en giet over de sjalot. Laat trekken.
  • Haal de bloemkool uit de oven en meng er 3 eetlepels mangochutney door. Zet opnieuw 30 minuten in de oven.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Rooster de cashewnoten in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Schep uit de pan en hou apart .
  • Snij de uiteinden van de prinsessenboontjes. Kook ze een 7-tal minuten en giet af.
  • Meng de rest van de mango chutney door de bloemkool. Zet de ovenschotel nog kort onder de grill van je oven. Verdeel er de boontjes, lente-ui, cashewnoten en gepekelde sjalot over en serveer. Smakelijk!
Auteur: Caroline
Gang: bijgerecht, lunch, Voorgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: bloemkool, mangochutney
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.