Je weet (of misschien niet), wij foodbloggers zijn best wel een hecht groepje. We volgen mekaar, moedigen mekaar aan en zijn ook mekaars grootste fans (eat that, pun intended, fashion bloggers).
Deze keer heb ik twee recepten gecombineerd van twee van die favorieten: de cottage cheese pancakes van Kokerellen staan hier regelmatig op het menu, en de appelring pannenkoekjes van Bart van Roeckie’s World wilde ik al lang eens maken. Plots had ik het idee om de twee te combineren, et voilà, een nieuwe classic is geboren!
Enkele opmerkingen en tips:
- Je kan het deeg voor de cottage cheese pancakes mengen of mixen. Voor dit recept mix je het deeg best, zodat je geen brokjes meer hebt
- Snij de appelplakjes niet te dik, anders worden ze niet gaar
- Het deeg ‘kleeft’ niet overal even goed rond de appelringen. Maar gebruik een lepeltje of pannenlikker om het deeg er goed op te scheppen in de pan.
- Bak de pannenkoekjes op een niet te hoog vuur, zo worden de appeltjes ook gaar
- Je kan na het bakken het midden van de appelpannenkoeken terug uitduwen met een appelboor. Hoeft niet per se (al kan het deeg in het midden nog een klein beetje wak zijn), maar je doet het vooral voor het zicht
- Lekker met poedersuiker of ahornsiroop, of wat jij zelf lekker vindt op een pannenkoek natuurlijk
- De pannenkoekjes zijn -uiteraard- het lekkerst als ze warm zijn, maar we hadden er nog wat over, en die zijn door de dag als snackje koud opgesmikkeld, en dat smaakte toch ook nog verrassend goed, zelfs zonder suiker
Cottage cheese appelringpannenkoeken
Materiaal
- appelboor
- keukenrobot of hakmolentje
Ingrediënten
- 100 gr havermoutvlokken (of havermeel)
- 200 gr cottage cheese
- 4 eieren
- 2 appels
- boter of plantaardige olie
- poedersuiker en/of ahornsiroop
Instructies
- Mix de havermoutvlokken tot meel in een keukenrobot (of hakmolentje). Voeg dan de cottage cheese toe en mix opnieuw. Voeg de eieren toe en meng.
- Schil de appels, duw het klokhuis eruit met een appelboor en snij de appels in niet te dikke plakjes.
- Smelt een klontje boter in een antikleefpan. Haal de appelringen door het beslag. Bak de appelringen 2-3 minuten per kant op een matig vuur.
- Serveer de appelringpannenkoeken met poedersuiker of ahornsiroop.
1 Comment
Hey Caroline,
Doe je ook aan samenwerking?
Ik importeer Spaanse bio en vegan wijn, verder hebben wij Spaanse delicatessen, coole gifts, kunnen mensen artiesten boeken (flamenco, Latino, covers, klezmer, jazz), degustatie op verplaatsing.
Ik hoor het graag!
Fijn weekend gewenst.
Muzikale wijngroeten,
Kathleen
El Tablao Wine and Vibes