Als ik één favoriet moet kiezen uit het feestmenu dat de meisjes van Mi’dinettes en ik samenstelden voor Carrefour, dan is het wel de fenomenale pavlova die Diane en Nathalie maakten als dessert. De pavlova’s werden op planken gelegd, en midden op de feesttafels gezet. Iedereen kreeg een lepel als wapen, en aanvallen maar. Wat een succesnummer! Er was een versie met peer en hazelnoot, en één met rode vruchten en citroenroom, en het was toch vooral die laatste waar iedereen, inclusief mezelf, laaiend enthousiast over was. Alle eer dus voor les Mi’dinettes voor dit zalige dessertrecept!

pavlova rode vrchten - 2

Voor 4 personen

  • 4 eiwitten op kamertemperatuur
  • 1 snufje zout
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 grote theelepel maïzena
  • 20 cl slagroom (min. 30% vet)
  • 35 gr suiker
  • De schil van 2 bio-citroenen
  • 300gr van vers rood fruit(aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen,…)
  • frambozencoulis

Een dag op voorhand
Bereid de meringue:

Verwarm de oven voor op 120°c. Klop het eiwit op met een snufje zout. Als het mengsel begint te schuimen, voeg dan de fijne suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Het eiwit moet zeer stevig en glanzend zijn.
Voeg de poedersuiker en de maïzena voorzichtig toe met een spatel.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel voorzichtig op de bakplaat en egaliseer.
Verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Bak voor minimal 1h30. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het schuim.

Om te controleren of de meringue gaar is, kan je je hand onder het bakpapier plaatsen. Als deze hard is, is je meringue klaar. Laat de meringue de hele nacht afkoelen met de oven op een kier (je kan er een houten lepel tussensteken).

De dag zelf
Bereid de slagroom met citroen:

Klop de slagroom op in een kom, terwijl je suiker toevoegt. Als het geheel dik wordt, voeg je de schil van de citroen toe. Meng voorzichtig. Koel bewaren.

Op het moment zelf
Stel je pavlova samen:

Plaats de meringue op een mooie plank, voeg de slagroom met citroen toe en werk af met rood fruit en frambozencoulis. Succes gegarandeerd 🙂

pavlova rode vrchten - 3

Foto’s David Pintens

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.