Jihaaa, ein-de-lijk wat goed weer verwacht! Dus, de vlam erin, met die barbecue! Mijn terrasje kreeg ondertussen ook een make-over, dus da’s helemaal leuk om weer naar buiten te kunnen (zonder regenkleren 😏). Ik denk dat wij Belgen nogal klassiek zijn als het op barbecueën aankomt: wat vleesjes op de grill, wat salades erbij (droge geraspte worteltjes, brrr) en eventueel een patatje in de schil in de kolen,… Hey, niets mis mee he, maar ik hou ook wel van een creatievere insteek. Wat denk je bijvoorbeeld van deze ‘jalapeño poppers’ op de BBQ?
Amerikaans hapje
Ken je dat, ‘jalapeño poppers’? Ik leerde het in Amerika kennen: jalapeños worden gevuld met roomkaas en dan gepaneerd en zo gefrituurd. Spicy, creamy, crispy,… zalig! Toen ik zag bij rayon.be, een online supermarkt, dat ze verse, vrij grote jalapeños verkopen, wilde ik er een barbecue-versie van maken. Wat ik ook tegenkwam op de website: saté’s van mini-barbecueworstjes. Zouden die worstjes misschien net passen in die jalapeños? Jawel hoor, perfect fit (ik word daar blij van 😃)! De roomkaas bracht ik op smaak met limoenzeste, voor wat fraîcheur, en dan omwikkelde ik ze met een spekjasje, voor dat krokante randje en om alles mooi bij mekaar te houden. Tophapje, al zeg ik het zelf.
De barbecue
Ik heb zelf zo’n keramische BBQ (een kleintje) die je kan afsluiten. Dat is ooit een topaankoop geweest! Door de barbecue af te sluiten, heb je het effect van een oven, met dat extra smokey smaakje als leuke extra. Dus, yes, je kan het hapje ook in de oven klaarmaken. 15-20 minuten in een oven van 200 graden zou ik zeggen. Op je barbecue gaat het wel wat sneller, dus goed in de gaten houden. Heb je geen barbecue met een deksel, dan gaan ze ook weer wat langer nodig hebben.
Zin in? Ik denk het wel hè. Let’s cook!
BBQ jalapeño poppers
Ingrediënten
- 6 jalapeños
- 75 gr roomkaas
- 1 limoen (zeste)
- 1 bakje spiesjes met barbecueworstjes
- 100 gr ontbijtspek
- peper en zout
Instructies
- Verwarm alvast de barbecue op.
- Snij de jalapeños in twee. Verwijder de zaadjes met een koffielepel.
- Doe de roomkaas in een kom. Was de schil van de limoen en rasp de zeste bij de roomkaas. Kruid met peper en zout. Meng.
- Vul de jalapeño-helften met roomkaas. Leg er een barbecueworstje in. Wikkel er een plakje spek rond. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
- Bak de jalapeños op de grill van de barbecue. Draai ze voorzichtig om. Serveer meteen.
Notities
- Je kan dit recept ook in de oven maken. 15-20 minuten op 200 graden.
- Je vindt dit recept ook terug op rayon.be, daar kan je meteen alle ingrediënten in je winkelmandje klikken.