Op het oefendiner van Carrefour moesten we onze gasten natuurlijk ook op gepaste wijze van drankjes voorzien bij het binnenkomen. Niets mis met een fles cava of champagne opentrekken, maar we wilden er graag nog een extra touch aan geven. De meisjes van Mi’dinettes bedachten de champagnecocktail, ik ging voor een alcoholvrij alternatief, dat hopelijk minstens even lekker was. Ik heb zelf ook eens genipt van de champagnecocktail, en die vond ik in ieder geval ook echt overheerlijk!
Champagnecocktail met passievrucht
- 1 fles Prosecco/cava/champagne
- Het sap van een clementine
- Het sap van 1 limoen
- Het vruchtvlees van 1 passievrucht
- 1⁄4 van het sap van een pompelmoes
- Vlierbloesemsiroop
- Voor de decoratie: bosbessen en bramen
Zet ongeveer een uur voor het opdienen de champagneglazen in de vriezer.
Pers het vruchtensap net voor het opdienen. Meng het geheel, ook het vruchtvlees van de passievrucht.Plaats in elk champagneglas een bosbes op de bodem en voeg 2cl van de vlierbessensiroop en het vruchtensap toe. Vul verder aan met de prosecco.
Serveer onmiddellijk.
Vlierbloesem-rode vruchtenpunch
- 2 dl vlierbloesemsiroop
- 200 gr rode vruchten
- 1 l spuitwater
- 3 limoenen
- enkele takjes munt
- enkele eetbare bloemetjes
Maak eerst ijsblokjes op voorhand. Doe wat van de rode vruchten (en/of bloemetjes) in ijsblokjesvormen, en giet er water over. Vries in.
Doe de vlierbloesemsiroop in een grote kan en pers er 2 limoenen in uit. Vul aan met spuitwater. Snij de resterende limoen in plakjes en doe samen met de takjes munt bij. Serveer met de ijsblokjes, wat extra rode vruchten, bloemetjes en mooie rietjes.
Foto’s David Pintens