Hierbij nog een leuk feestelijk recept: gegrilde camembert met broodbolletjes. Het idee vond ik hier, maar ik zocht wel naar een eenvoudig broodbolletjes-recept, zodat het relatief snel klaar te maken is. Echt een leuke en lekkere toevoeging bij een kaasplank, of gewoon als een hapje. 

gebakken camembert - 2

Voor 4 tot 6 personen

  • 1 camembert
  • honing
  • 1 zakje zaden- en pittenmengeling

Voor de broodbolletjes

  • 200 ml warm water
  • 2 th lepels instant gist
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 550 gr broodbloem (1,5 cup)
  • 1 th lepel sesamzaadjes
  • 1 ei
  • 1 th lepel zout
  • 2 th lepel honing

Maak eerst het deeg voor het brood. Verwarm de oven voor op 50 graden. Doe het water met de gist in een mengkom, en meng goed. Voeg alle andere ingrediënten (behalve sesamzaadjes) toe, en zet in de keukenrobot met deeghaak. Laat afdraaien tot je een mooi soepel deeg hebt.

Doe een bakpapier op een bakplaat, en neem het houten rondje van je camembert, en zet dat midden op de bakplaat. Maak kleine bolletjes van het deeg, en schik ze rondom het rondje. Laat genoeg ruimte, want ze zetten nog wel wat uit. Als je alle bolletjes gerold hebt, bedek met een propere keukenhanddoek, en zet 15 minuten in de oven van 50 graden (je mag nog wat verlagen).

Haal uit de oven, en verhoog de temperatuur tot 210 graden. Bestrijk de broodbolletjes met wat water, en strooi er de sesamzaadjes over. Zet in de oven voor 10 minuten.

Neem ondertussen de camembert, en snij er de bovenste witte laag af. Besprenkel met honing en wat zaden en pitten. Haal het brood even uit de oven, en leg de camembert in het middenste rondje, en zet er terug in voor ongeveer 5 à 10 minuten, tot de broodjes mooi goudbruin zijn, en de camembert gesmolten is. Zet eventueel nog heel kort even onder de grill.

Foto’s David Pintens

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.