Ik ben eens ‘all out’ gegaan met mijn favoriete ontbijt/brunch/lunch, kan allemaal eigenlijk als je’t mij vraagt, love my avocado toast. De basis is goede bij voorkeur zuurdesem toast (of brood zó vers dat het niet getoast hoeft te worden) en een rijpe avocado. Het brood kwam van bij Boulot, een zalige nieuwe zuurdesembakkerij in Borgerhout (vlakbij Timo’s school, yay!) Voor de avocado kan je kiezen om er een puree van te maken – voor avocado toast hou ik het graag eenvoudig, wetende dat er not toppings gaan komen – of in plakjes, al dan niet in een roosje opgerold. Voor de avocadopuree plet je rijpe avocado en meng met een royale kneep limoensap (dit zal er ook voor zorgen dat de puree mooi lichtgroen blijft), peper en zout. That’s it! Een avocadoroos maken is ook niet zo moeilijk, je moet wel een avocado hebben die net niet te hard en niet te zacht was, de mijne was misschien net iets te zacht, oeps! Anyway, een goed filmpje daarvoor vind je hier. Ook weer besprenkelen met limoensap om mooi groen te houden!

5x avocado toast

En dan de toppings, ik ging voor 5 verschillende soorten:

De eenvoudige: roomkaas (of kruidenkaas), plakjes avocado, mini-komkommer in rolletjes, gepekelde rode ui (altijd een potje van in mijn koelkast, hoe te maken lees je hier) en zwarte sesamzaadjes. Simpel maar zo goed, en veggie!

De klassieker: roomkaas (of kruidenkaas), plakje gerookte zalm, avocadoroos, kappertjes, dille en rode ui ringen. Goed besprenkelen met limoen- of citroensap en een royale draai van de pepermolen is ook welkom!

De hipster: avocadopuree, ‘maple glazed bacon’, feta en granaatappelpitjes. Om de maple glazed bacon te maken, verhit je een antikleefpan en leg je er plakjes ontbijtspek in. Laat mooi kleuren en krokant bakken aan beide kanten. Voeg op het einde ahornsiroop toe en laat nog kort bakken. Haal ze uit de pan, want anders blijven ze kleven. Zalige combinatie, al zeg ik het zelf!

De rustieke: avocadopuree, mooi in boter krokant gebakken champignons en pijnboompitten, een zacht gekookt eitje, afgewerkt met Karl Otto kruiden van Mill & Mortar, rucola en goede extra vierge olijfolie. Misschien wel mijn favoriet.

De Italiaan: avocadopuree, stukjes buffelmozzarella, verschillende kleuren kerstomaatjes, basilicum, ook weer goede extra vierge olijfolie en peper. Extra pesto zou hier ook goed bij passen.

Wat is jouw favoriet?

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.