Ik kreeg onlangs een leuke opdracht binnen (voor wie het nog niet weet: ik ben freelance copywriter/culinair redactrice). 2 heren, Pascal en Dries, hadden het geweldige idee om een webshop –Njomly.com– te starten met allemaal topingrediënten, waar je als hobbykok niet altijd gemakkelijk aan geraakt. Ze brengen de beste ambachtsmannen van het land bij mekaar, en jij kan alles in enkele clicks bestellen en thuis laten leveren. Denk het beste vlees van The Butcher’s Store, kaas van Van Tricht, verse gefileerde vis van De Jager, uitstekende wijnen, spirits, de geweldige chocolade van Jitsk, verse ganzenlever en truffels, Royal Belgian Caviar… 

Toegegeven, ik kan ervan genieten van delicatessenzaken af te schuimen op zoek naar topproducten, maar laten we ook eerlijk zijn: wie heeft daar nog tijd voor? Ik helaas niet vaak. Maar voor dat persoonlijke contact met de ambachtsmannen hebben ze bij Njomly een goede oplossing gevonden: op de website komt een live-stream waarbij je rechtstreeks met hen kan praten en vragen stellen.

Luc De Laet op de livestream

Kortom, een heel leuk project om aan mee te werken! Voor de lancering ontwikkelden we samen een krantje en ik heb alle copy daarvoor verzorgd. Echt tof om te doen en het resultaat mag er zijn.

Teksten by yours truly

Op 14 januari ging njomly.com live, en er hoorde een persconferentie en uiteraard tasting bij bij De Laet-Van Haver (the Original Butcher’s Store) in Hove. Geweldig om Luc De Laet bezig te zien, die man is de wereld aan’t veroveren, en op deze manier gaat het allemaal nog wat sneller gaan.

Ik heb uiteraard ook zelf een bestelling geplaatst, met een hapjesavond in het achterhoofd. Dit stond er op mijn bestellijstje:

  • Rundspastrami met kruiden, Secreto 07 en gin paté secreto van Butcher’s Store
  • 2 kaasjes van Van Tricht: Een zalige geitenkaas ‘Cyriel’ en een heerlijk romige Alpenkaas ‘Lola Montez’ uit Zwitserland
  • Scheutjes van bij Claessens
  • Pralines en Pecannotenpasta van Jitsk
  • Wijn van Vinifera Fine Wines: Les Grands-Mères vielles vignes – Domaine Des Chênes

Die pralines van Jitsk hebben het niet lang overleefd. Jitsk Heyninck is trouwens een geweldige mens om mee te praten. Zo gepassioneerd, zo puristisch in zijn vak. Ik had zijn pralines nog nooit geproefd, maar ben ondertussen helemaal verslingerd!

Voor de andere producten te proeven, organiseerde ik een hapjesavond met mijn zus. We hebben ons geweldig goed geamuseerd om er 2 mooie hapjesplanken van te maken en uiteraard met veel smaak – mijn schoonbroer kwam er ondertussen ook bij – terug leeg te maken. Wat een waar foodie feest, Njomly.com!

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.