“Seg mevrouw Avocado, waar ben jij zoal de laatste maanden mee bezig geweest”? Wel, haast je – na het lezen van deze blogpost- naar 15gram.be en daar staat het antwoord! Voor wie het niet wist, ik werk voor de culinaire website 15gram en de laaste maanden zijn we heel hard bezig geweest met het op poten zetten van … een foodbox!

 

15gramfoodboxlogo

Ok, we zijn daarmee niet de eersten op de markt, maar het heeft ons wel de gelegenheid gegeven om te kijken wat beter, slimmer en vooral lekkerder kan. Niet geheel zonder trots was vandaag eindelijk het moment daar dat we de website konden live zetten, een erg goed gevoel!

We hebben ondertussen zo’n 300 recepten bedacht, geproefd, er nog wat verder over nagedacht en opnieuw getest. Een titanenwerk, maar uiteraard met veel plezier en smaak!

Wat maakt de 15gram Foodbox nu zo uniek?

 • Wekelijks stelt 15gram 8 nieuwe gerechten voor, waaruit je er drie kan selecteren voor jouw foodbox. Ze gaan je niet vertellen wat een familie moet eten, of wat nu net een ‘classic’ foodbox is. Kies gewoon zelf waar je zin in hebt en laat vooral links liggen wat je niet lust.
 • Je wordt wél geholpen in je keuze, aan de hand van enkele handige icoontjes. Deze labels duiden aan of een recept klaar is in minder dan 25 minuten (Quick & Easy), vegetarisch, One Pot, een Belgische klassieker of gezonde keuze.
  icoontjes
 • En die gezonde keuze, die wordt gemaakt samen met de redactie van het magazine Goed Gevoel. Wekelijks kan er gekozen worden uit 3 gerechten met Goed Gevoel label. Deze gerechten bevatten maximaal 600 calorieën per persoon en de focus ligt op véél groenten.
 • De foodbox wordt op maandag in een zelfgekozen tijdsslot aan huis geleverd. De maaltijden zitten handig apart verpakt in doosjes die je bij levering meteen in de koelkast kan schuiven. Klaar om te koken? Doosje uit de koelkast, alle juist geportioneerde ingrediënten voor je en koken maar.
 • De meegeleverde ingrediënten zijn van topkwaliteit en kraakvers: De groenten komen rechtstreeks van de Antwerpse Vroegmarkt. De vis, enkel van duurzame visvangst, wordt op de dag van levering gefileerd, geportioneerd en verpakt. Het kwaliteitsvlees komt van Belgische leveranciers en wordt geleverd in hygiënische vacuümverpakkingen, waardoor het ook veel langer bewaart.
 • Box voor 2 personen (€49) en voor 4 personen (€69), een eenvoudige abonnementsformule, waarbij je zonder probleem kan pauzeren of stopzetten. Vooral géén opdringerige telefoontjes of andere foute marketingpraktijken…

Ik maakte deze week nog 1 van de gerechten klaar, die je kan bestellen voor week 2, voor levering op maandag 27 maart: Risotto met venkel en gedroogde ham. Wie mij een beetje kent, weet dat risottto 1 van mijn stokpaardjes is, dus deze versie is echt superlekker. De subtiele anijssmaak van de venkel die nog nét beetgaar is in combinatie met de romige risotto, peperige rucola en de zoute crunch van de gedroogde ham. Jep, zalig! Het recept staat trouwens ook gewoon op 15gram.be!

img_3881

Bon, wat denk je? Eens uitproberen? Ik kan mezelf nauwelijks objectief noemen, maar echt waar, het gaat superlekker zijn! Met deze code krijg je 10 euro korting op de eerste foodbox, altijd mooi meegenomen!

Kortingscode: 15GAVDD10 (Tip! Als je trouwens voor zondagnacht 12 maart bestelt, krijg je het nieuwe 15gram kookboek Kom & Vork er gratis bij!)

Laat zeker weten wat je ervan vindt!
www.15gram.be/foodbox

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

 1. Ben in volle afwachting van de eerste box … 😉
  Top dat je trouwens een bericht krijgt waarin wordt verteld in wanneer je de box mag verwachten. En dit in een tijdsframe van 1 uur…

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.