Oh wat heb ik weer een leuke reportage mogen maken voor 15gram! Dit maal met 1 van mijn favoriete fruitsoorten: rabarber!

Jaja, rabarber, dat is pure nostalgie voor mij. In de tuin van mijn ouders, achter het tuinhuisje stond een grote rabarberplant. En dus tijdens mijn speeltochten was er altijd wel een momentje dat ik naar de plant sloop, en een stengel soldaat maakte. Ik hield ervan gekke bekken te trekken van de zure smaak. Maar meestal ging ik dan toch maar snel even naar de keuken om een potje suiker te vragen aan mijn mama.

Zij maakte er steevast een heerlijke taart van, en uiteraard rabarberconfituur. Zoveel jaar later ben ik nog steeds fan van rabarber! Naast de gekende klassiekers, ga ik al eens graag aan het experimenteren met deze zure stengels. Resultaat is drie bijzonder geslaagde recepten, die je nu op 15gram kan vinden:

Een prach-ti-ge geweven rabarbertaart met een zalige frangipane-vulling

Geweven rabarber taart

Zweedse kaneelbroodjes met een rabarbervulling-upgrade

Rabarber ontbijtrolletjes

En een bangelijke variatie op mijn favoriet lemon curd (zie deze citroentaartjes), maar met, je kan het wel raden: rabarber curd, mét een vleugje rozenwater.

Rabarber curd

Het volledige artikel vind je op 15gram.be!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.