Zoals je misschien wel weet, werk ik ook part time bij 15gram. Ik schreef er onlangs ook al over, dat we een Foodbox gelanceerd hebben. Ondertussen zijn we een paar weken verder, en lopen er veel positieve reacties binnen! Ik bestel er zelf ook regelmatig 1, en ik vind het in ieder geval fantastisch (ok, ik ben niet onpartijdig, maar toch…).

Wat ik het leukste vind, is dat de ingrediënten voor elk gerecht in een bakje apart zitten. Bij levering zet ik die bakjes meteen in de koelkast, en als ik wil beginnen koken, hop, bakje uit de frigo en je kan meteen beginnen. Of nog beter: mijn vriend kan meteen beginnen. Frederic is geen keukenleek, meer nog, hij was een fantastische commis in onze chalet in de bergen, maar als er thuis gekookt wordt, ben ik het toch meestal. Als hij dan eens kookt, heeft hij wel wat hulp nodig, of toch in ieder geval moet ik tonen waar alles ligt. We hebben nogal een uitgebreide voorraadkast, wat had je gedacht? Maar met de foodbox heeft hij het receptkaartje en alle ingrediënten bij de hand, en een half uur later mag ik aanschuiven aan tafel, zalig toch?

AVDD Foodbox

Nu is het zo dat ik de recepten schrijf voor de foodbox. Wekelijks gemiddeld tien, dus soms heb je wel wat inspiratie nodig. En dan kom je al snel uit bij je favorieten. En 1 van mijn allerfavorietste recepten, dat is wel kip met Thaïse basilicum. Ik leerde dit gerecht zelf in Thailand maken. Hoewel ik erg houd van een goeie pikante curry, eet ik dit misschien nog wel liever. En het goede nieuws is: het is nog eens veel gemakkelijker ook om te maken.

kip-met-thaise-basilicum
‘Mijn’ kip met Thaise basilicum

Voor mij zijn er twee componenten die dit recept bijzonder maken: enerzijds de kip, anderzijds de Thaise basilicum. Het speciale aan de kip is dat je vertrekt vanuit een kipfilet, die je zelf met een mes hakt, totdat je een soort van kippengehakt krijgt. Moest je dit gerecht proberen te maken met kippengehakt, zou het toch niet hetzelfde zijn. Het is echt de textuur van de kip dat dit gerecht bijzonder maakt. Anderzijds is er ook nog de Thaise basilicum, zo’n heerlijk kruid! Het is niet echt te vergelijken met de Italiaanse basilicum zoals wij ze kennen. Het heeft een scherpere smaak en een heerlijke anijstoets. In het gerecht gaat de helft van de blaadjes mee in de wok, zodat het wat doet denken aan spinazie, maar dan met een specifieke, unieke smaak en met de rest van de blaadjes werk je het gerecht af, zodat je daar ook weer een speciale textuur-sensatie beleeft. Thaise basilicum vind je ook niet zo snel in de supermarkt, dus het is ook wel mooi meegenomen dat je die thuis geleverd krijgt! Dit gerecht is trouwens klaar in 20 minuten en ook nog eens laag in calorieën, helemaal mooi meegenomen toch?

Fin, mijn foodbox met dit gerecht erbij is alvast besteld. Wat denk je, ook eens proberen? Met deze kortingscode (15GAVDD10) krijg je €10 korting op je bestelling, hoera!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.