Weet je nog toen er een chef bij mij thuis kwam koken? Wel, er waren een heleboel foodbloggers die die eer hadden om een jonge chef over de vloer te krijgen, of bij hem of haar in het restaurant uitgenodigd te worden. Zo zag ik dat bloggende zusjes Els en Iris ook lovend waren over hun passage bij Savarin in Oostende.
En toen ik vorige week een dag naar’t zeetje plande in Oostende, duurde het niet lang voor mijne frank viel om eens een kijkje te nemen op de website van Savarin. En ja hoor, je kan er lunchen voor de zeer schappelijke prijs van 36 euro voor een driegangenmenu. Meteen gereserveerd!

Ik was op stap met mijn schoonmoeder, en na een verkwikkende wandeling langs de dijk van Oostende, vielen we om 13u binnen voor onze lunch. Het is rustig bij Savarin, maar dat heeft het voordeel dat we een geweldig tafeltje toegewezen krijgen aan het raam, met prachtig zicht op de zee. De zaak ligt dus zelf ook op de dijk, en is glamoureus chique ingericht, die doet denken aan de pracht en praal van Oostende van weleer.
savarin - 10
Ik had bij de reservatie laten weten dat ik zwanger ben, en de attente maître laat me meteen weten dat ze er rekening mee gehouden hebben. Op tafel verschijnen ook meteen de eerste hapjes: Huisgemaakt broodje met reepaté en vijgen, een soesje gevuld met verschillende kazen en heerlijk krokant brood met garnalenboter. En dan volgt er ook nog een tweede rondje met een oester (gepocheerd voor mij!) met een pastille van rozenbottel en crème van zeewier, en gerookte Oosterscheldepaling met verschillende structuren van butternut. Als dit een voorbode mag zijn op de rest van de lunch, zijn mijn schoonmoeder en ik helemaal in de wolken!
savarin - 1 savarin - 2 savarin - 3
savarin - 4 savarin - 5
En ja hoor, ook het eerste gerecht blaast ons van onze sokken: zeeduivel a la plancha met prei, lente-ui en een bouillon van vichissoise. Er ligt ook Belgische kaviaar in een stukje rammenas bij, en die is echt overheerlijk. De toefjes passievruchtencrème hadden voor ons beide niet gemoeten…
savarin - 6
Een tweede gerecht is ook een stukje vis, ons niet gelaten, met de zilte bron van al dat lekkers op snuifafstand: kabeljauw, krokant gebakken met wilde ‘trompets de mort’, een hele resem aan herfstgroenten en een sausje van wilde champignons. Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet zo aan koolsoorten ben, maar ik ontdek frisse smaken en verrassende structuren, en in combinatie met de boterzachte vis en dat heerlijke sausje, kan het mij helemaal bekoren.
savarin - 7
Een plekje voor het dessert is er nog amper, maar toch laten we de banaanparfait met tonkaboon en yoghurt zeer goed smaken! Ik vind het gewaagd om als hoofdingrediënt van een dessert banaan te nemen, iets wat voor vele mensen toch als een vrij ‘gewone’ smaak gezien wordt, maar ook hier weet de jonge chef Laurent Vandekerckhove ons echt te verrassen!
savarin - 8
Aflsuiten doen we met een potje thee, en ik weet natuurlijk dat er ook nog lekkere migrandises zullen bijkomen! Eigenlijk echt niet meer nodig, want meer dan voldaan, maar ja, dan laten we gewoon die obligate wafel-aan-zee met veel plezier varen!
savarin - 9
Een voortreffelijke lunch, jammer voor Savarin zelf dat er op deze, zij het ietwat gure dag zo weinig gegadigden zijn. We zien regelmatig mensen belangstellend naar de menu buiten kijken, maar misschien wat afgeschrikt zijn door de chique uitstraling van de zaak, met hun strandbotinnen aan. Maar neem het van mij aan: dit is een adresje waarvoor je graag een paar extra mooie schoenen voor meeneemt tijdens je dagje-aan-zee!

Savarin Oostende
Albert I-promande 75
Oostende
059/51 31 71

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.