En hop, weer een fijn kookboek in de brievenbus! Ditmaal ‘Koken met Feeling’, naar analogie met de kookrubriek uit het bekende maandblad. Een jaar lang hebben foodstyliste Ann Van der Auwera en fotograaf Wout Hendrickx het beste van elke maand in een mooi menu gegoten, om te delen met vrienden en familie. Elke maand werd er een nieuw thema gekozen, met veel gevoel voor de seizoenen en sfeer. Het resultaat van die twaalf maanden, bundelden ze in een mooi kookboek.
Naast fijne, frisse en verrassende recepten vind je er ook tal van decoratie-en stylingtips in voor je eettafel, echt een meerwaarde voor wie graag gastvrouw speelt (want kom, laten we eerlijk zijn, dit is wel een heel vrouwelijk boek!).
Dit zijn de thema’s in het boek:
- Januari: Puur food, een licht en verrassend fris menu voor zo’n donkere maand, om even de feestdagen te verteren
- Februari: Winterlicht, nog even genieten van echte winterproducten zoals bospaddenstoelen en kapoen met witloof
- Maart: Lentebrunch, met een romige soep met lentegroen die ik echt moet proberen, als het zover is!
- April: Aspergetijd
- Mei: Lentefeest
- Juni: Zeemenu
- Juli: La Dolce Vita, met een nieuwe ontdekking: ‘carta musica’, een Italiaans platbrood om dips mee op te scheppen. Zalige naam toch?
- Augustus: Tuinfeest, waarbij ook heel wat verrassende cocktails aan bod komen
- September: Pas geoogst
- Oktober: Zelfgeplukt, hieruit maakte ik de aardpeersoep (recept hier), ah ja, want ’t is oktober! Echt zo simpel en heerlijk herfstig!
- November: Hippe kaas, met veel uitleg over kaas, en enkele bijpassende biertjes
- December: Nieuwe luxe, met een verrassend eindejaarsmenu, helemaal niet klassiek!
Dit is een boek dat ik nog regelmatig ga vastnemen, als ik gasten verwacht. Niet alleen voor de recepten, maar dus ook voor ideetjes voor de tafeldecoratie!
Koken met Feeling, stijlvolle recepten het hele jaar door, kan je onder andere hier kopen.