In Sauze D’Oulx kan je niet enkel in het stadje erg lekker eten, ook bovenop de berg in het skigebied zijn er ook resto’s die het vermelden waard zijn! Vreemd genoeg zijn we in het skigebied, buiten Sauze D’Oulx (Sestriere, Sansicario, Cesanna, Claviere of Montgenèvre) nog niet veel deftigs tegengekomen. Dan moet ik het meestal stellen met een panini of een stukske pizza…

Als je skilift naar boven neemt, kom je uit bij Sportinia, een soort van centraal plein in het skigebied. Je kan er in alle hoeken op het terras in’t zonneke zitten (indien de weersomstandigheden het toelaten, dat is ongeveer 65% kans van wel), en ook lekker eten bij Orso Bianco. Orso heeft een hamburgerkraam, een bar met snacks en grote koppen cappuccino en een sinds dit jaar gerestaureerd restaurantgedeelte. Mooi gedaan daar, en echte authentieke Piemontese keuken. Je kan er zowel in de bar als in het restaurant de beste lasagne bestellen, voor een luttele 8 euro! In het restaurant is de pasta met everzwijn-tomatensaus ook een aanrader. En je kan er verschillende soorten van mijn favoriete Italiaanse biertje Balladin krijgen. Must try!
IMG_4973
lasagne IMG_4805
IMG_4975
Vorig jaar was ik helemaal weg van Ciao Pais, een restaurant dat enkel bereikbaar is via de piste (of sneeuwscooter, 5 euro voor een enkele rit). Het is er nog steeds goed hoor, maar sinds de update van Orso Bianco is de prijs-kwaliteit daar wel beter. Desalniettemin kan je er wederom specialiteiten uit de Piemonte eten. Er is een geweldig terras, met een prachtige resident-kat, die zich graag laat aaien. Reden genoeg voor mij om er langs te gaan!
IMG_4986 IMG_4987

cat
En dan is er nog restaurant Naskira, beter bekend als Il Capricorno, dat zowaar een vermelding heeft in de Michelin-gids. Het is me begin dit jaar eindelijk gelukt om er eens te gaan eten, en ja, dat heeft wel iets. Helemaal ondergesneeuwd in mijn skikleren daar aankomen. Helm, jas en handschoenen afgeven, en vervolgens gaan zitten en een propere witte stoffen serviette over je schoot gevouwen krijgen. Ik at er vitello tonnato (met heerlijk versgebakken brood bij) en daarna piepkuiken met gegrilde paprika. Wegens de sneeuwcondities lieten we wijn achterwege, en sloten we af met een geweldige cappuccino. Het was lekker, maar met elk 50 euro lichter, was het best wel een prijzige lunch. Niet voor elke dag!
IMG_4979
IMG_4810 IMG_4813 IMG_4814
In de drie juist vernoemde restaurants kan je trouwens ook overnachten. Wederom prijzig, maar lijkt me wel speciaal!

Onlangs hebben we ook nog een goede pizzeria ontdekt: Cicci’s House. Het bevindt zich aan het tussenstation (Sarnas) van onze skilift in Jouvenceaux, en dat stukje is dit seizoen nog maar sinds enkele weken bereikbaar. Die mensen zullen nog geen goede zaken gedaan hebben dit jaar. Reden te meer om er eens een verse houtovenpizza voor een luttele 7 euro te gaan eten! Je kan er ook een bordje samenstellen met antipasti, dat staat nog op mijn to do lijstje!
2015-02-05 12.21.54
7 euro voor een versgebakken houtovenpizza, bovenop de berg. Only in Italy!

Omdat we niet elke middag uitgebreid willen lunchen, belanden we meestal bij La Sosta voor een panini, of ‘Bij den Blacky’, zo genoemd door mijn vriend omdat er ooit eens een zwarte hond zat :-D, tja… Lekkere broodjes daar met Italiaanse specialiteiten, even opgewarmd tussen de panini-grill. En daarbij, jaja alweer, een lekkere cappuccino! Er is trouwens meestal ook plek op het terras daar, wat je niet van alle bars kan zeggen…
2014-03-20 15.06.11
Den Blacky…

Tenslotte ook nog een eervolle vermelding voor Capanna Mollino, van dezelfde eigenaar als La Fontaine. ’s Middags zitten er meestal de groepen van Club Med, waardoor het restaurant niet toegankelijk is. Maar het is er heerlijk vertoeven op het terras, of in ‘het glazen huis’ onderaan, waar altijd het haardvuur brandt, en je Black Angus-vlees hamburgers kan krijgen.
IMG_4983

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.