Herinner je je de post over Hendrick’s Chambers of the Curious? Vandaag kreeg ik een aantal cocktailrecepten van in de bar doorgespeeld, waarvan de Celery Sour de absolute favoriet was (waar ik van nipte, voor de rest waren het mocktails, echt waar!).
Dus bij deze, de Celery Sour:
Ingrediënten:
- 40 ml Hendrick’s Gin
- 30 ml vers geperst citroensap
- 30 ml ananassap
- 25 ml suikersiroop
- 3 druppels selderijbitter
- een dropje gepasteuriseerd eiwit
- een handvol raketsla
Bereiding van het ananassap:
Stamp de rucola fijn in een kom. Voeg vervolgens enkele scheuten ananassap toe, evenredig aan de hoeveelheid raketsla. Laat het goedje zo’n anderhalf uur weken. Giet daarna de vloeistof door middel van een zeef in een fles. Koel bewaren
Bereiding:
Meng de ingrediënten tot één geheel. Serveer (gezeefd) in een coupe (een Marie-Antoinette cocktailglas)
Versiering:
Selderij