Tot grote schande ontdek ik dat er nog een blogpost al een tijdje in mijn drafts zat te verstoffen, en dat zowaar van één van mijn beste eetervaringen van het voorbije jaar!  Tijd om de schade in te halen! Het verslag dateert van net na het Flemish Food Fest, en mijn teleurstelling over dat veelbelovende event was duidelijk nog niet verteerd. We schrijven dus begin juli:

Ik heb even zitten twijfelen of ik nog iets zou schrijven over Flemish Food Fest. Zoals je ondertussen al wel zult hebben opgevangen, liep het serieus mis met de organisatie, en kwam het erop neer dat heel wat mensen, waaronder mezelf, amper iets hebben kunnen proeven. Wat zo’n mooi concept leek, draaide uit op een zware teleurstelling… Maar goed, de bedoeling van mijn blog is om lekkere eetervaringen te delen, dus laten we focussen op wat wel goed en lekker was.

Zoals een recente passage bij Flemish Foodie Jason Blanckaert, waar gelukkig wel alles geolied loopt, ongetwijfeld mee in goede banen geleid door zijn vriendin en gastvrouw Famke. (J.E.F.:Jason En Famke, moest u dat nog niet weten).

We worden hartelijk ontvangen door diezelfde Famke, en mogen zelf een plaatsje kiezen. Het tafeltje aan het grote raam vooraan lonkt. Als hapje krijgen we een bordje rode biet, geitenkaas en lavas. De kaart, die werd al op voorhand grondig bestudeerd online, maar toch is het niet makkelijk kiezen. Op de kaart staan een 6- tal voor- en hoofdgerechten, met daarnaast ook steeds enkele ‘goestjes’ (prachtig woord toch hé!). De eerste goestjes worden als hapje geserveerd, die naast de hoofdgerechten als bijgerecht. Verder is het concept dat iedereen aan tafel een verschillend voor-en hoofdgerecht kiest (en dessert), dat dan gedeeld wordt met je tafelgenoten: sharing is caring!

jef_rodebiet

Helemaal mijn ding: ik doe niet liever dan uitgebreid overleggen wat er gegeten moet worden, en van verschillende borden proeven. Kiezen is niet langer verliezen!

jef_menu

Wat kwam er dan uiteindelijk als beslissing na een uitgebreide volksraad:
Goestjes: Gerookte makreel, toast + beenham, kruidenkaas

jef_makreel jef_beenham

Om te starten (voorgerechtjes): asperges, ei, gerookte boter + Simmental rund, kokkels, waterkers

jef_witteasperges jef_simmental

Om te vervolgen (hoofdgerechten) + goestjes: Rundsonglet (W-Vl roodrund), sjalot, rode wijn + buikspek, courgette, kappers en dikke frieten, picklesmayonaise + groene asperges, sinaas

jef_onglet jef_buikspek jef_dikkefrieten jef_asperges

En één we-zitten-eigenlijk-al stampvol-maar-kunnen-toch-niet-weerstaan dessertje: brownie, walnoot, ijs van bruine suiker

jef_dessert

Alles is echt zo lekker: puur, no nonsens, verrassend! Topfavorieten: de makreelpaté en beenham, de witte asperges en de onglet! Daarbij komen dan ook nog eens heerlijke -door Famke- aangepaste natuurlijke wijnen. Voluit genieten!

Nog een koffietje mocht wel, en ja, dat kleine laatste hapje met citroencrème en meringue kan nog net.

jef_mokka jef_koffie

Alles is af: van de bediening, de gemoedelijke sfeer, de mooie borden, de verrassende wijnen, tot natuurlijk het overheerlijke eten.

Hier kom ik erg graag nog terug, bij voorkeur in grote groep, zodat alles van de kaart op tafel kan gezet worden :-).

J.E.F.
Lange Steenstraat 10
9000 Gent
09/336.80.58.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.