Subtiliteit, het is nooit mijn sterkste kant geweest. Ik vind dat niet zo erg. En ik krijg graag cadeautjes. Zeker leuke cadeautjes. Vandaar een verlanglijstje. Volledig vrijblijvend hoor, ’t is voor de vrienden en familie die hier al eens passeren. Ge wordt tenslotte maar één keer dertig jaar hé :).

1. Spring Gin. Ik word ook volledig meegezogen in de gin-tonic trend. Gewoon omdat ik het erg lekker vind, en je meer en meer ‘zotte’ dingen kan vinden tegenwoordig. Lokaal gemaakt en al! Maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer hou van een lekker biertje, een goede fles wijn of een stevig whisky’tje. Ge kunt daar gewoon nooit niets mis mee doen.

2. Save with Jamie. Komt pas uit op 29 augustus, maar je kan al voorbestellen via Amazon. Niet alleen is alles wat Jamie doet goed, maar deze kan me ook nog eens goed van pas komen. Want ik ga het nodig hebben: deze winter zal ik voor een hele grote groep mensen moeten koken met een budget van 8€ per persoon per dag, dus een beetje budgettips kunnen wel van pas komen! Maar meer daarover binnenkort…

3, 4 en 8. Ik ben helemaal fan van het Deense interieurmerk Ferm Living, vooral dan van hun kookspullen. Maar ook bijvoorbeeld deze (hmm, ok, best wel prijzige) spiegel, of deze schattige espressokopjes. Maar ik vind bijna alles echt mooi. In Antwerpen is er trouwens tegenwoordig een winkel waar je heel veel van Ferm kan kopen, naast heel wat ander schoon Scandinavisch design: Espoo. Cadeautjes-heaven trouwens!

5. Aaah, Le Creuset! Mijn collectie begint mooi aan te dikken: Enkele gietijzeren potten, ovenschaaltjes, kookpotten-en pannen, een tarte tatin-vorm , een grillplaat, enz… Deze lage braisier lijkt me ook een fijne nice-to-have, je ziet Jamie Oliver en Donna Hay ze constant gebruiken. Ik ben er wel niet zeker van of ze bij ons te verkrijgen zijn, nog nooit gezien… Ik twijfel ook of een tajine de moeite is. Die zijn ook echt wel prijzig, ik ben perfect tevreden eigenlijk van mijn 20 € – Handelsstraat exemplaar.

6. Pure by Pascale Naessens for Serax. Je ziet ze ook steeds vaker opduiken op restaurant, maar ze blijven toch echt wel prachtig hé, die borden. Ik heb ondertussen ook al bijna de hele Pieter Stockman-lijn van Serax, en daarnaast nog massa’s Ikea-borden voor dagelijks gebruik, maar toch blijven ze mijn ogen uitsteken, die borden van Pascale.

7 en 12. Etentje bij Pure C in Cadzand of De Vitrine in Gent. Er staan nog erg veel restaurants op mijn to-resto lijstje uiteraard, maar deze twee toch met stip bovenaan. Zeer binnenkort ga ik de grote broertjes ook uitproberen (resp. Oud Sluis en In De Wulf), en ik wil niet zozeer vergelijken, het zijn gewoon heel verschillende concepten, maar natuurlijk  steeds waar erg lekker eten hoog in het vaandel gedragen wordt. Of zo heb ik me toch al vaak laten vertellen over Pure C en Vitrine.

8. Rene Redzepi: A work in progress. Een boek dat nog niet uit is, maar me wel enorm prikkelt. Een schoon salontafelboek, ik hou daar wel van.

10. Koekjesstempel. Ik heb natuurlijk al massa’s kook-en bakgadgets liggen, zelfs een stempel met het logo van Avocado van de duivel, maar deze vond ik dus ook wel leuk.

11. Aangezien ik de verjaardag van’t katje in huis niet echt weet, mag zij ook meevieren met mij :-). Wel met het risico dat er nog héél veel #catstagrams zullen volgen met dergelijk gadget!

13. Ik hou echt zo van hout in de keuken,in allerlei soorten en uitvoeringen: verschillende soorten snijplanken die ik ook ideaal vind als serveerplateau’s, houten lepels, bestek, fin, alle denkbare mogelijkheden! Olijfhout en acacia vind ik echt prachtig!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

4 Comments

  1. Hier is dertig nog twee jaartjes weg, maar ik heb de echtgenoot al duidelijk gemaakt dat ik een etentje in De Wulf wil en graag ook meteen een nachtje erbij. 🙂
    En over die tajine van Le Creuset. Ik vind hem niet de moeite waard. (En dit komt van een le creuset lover :-)) Als ik hem vergelijk met mijn veel goedkopere exemplaar vind ik ze niet echt een meerwaarde hebben. Ik kook in allebei even graag. 🙂

  2. Gewéldig je lijstje! Je brengt me op ideeen … al zal het bij mij wel voor mijn 35ste zijn! Ik hoop dat je een aantal leuke dingen van je lijstje hebt gekregen. 🙂

  3. @Katrien: fijn :-). Ik heb de spring gin al, en ik verwacht nog wel wat op mijn ’thirsty thirty’ feestje 😉

  4. Pingback: De Vitrine in Gent | Avocado van de Duivel

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.