Zo dringend tijd om nog eens een update te plaatsen! Dat het erg druk is, dat is natuurlijk geen verrassing.

Het is me wel wat: ’s morgens om 7u (of vroeger) opstaan om het ontbijt klaar te maken. De gasten komen meestal om 8u en zijn klaar tegen 9u. Dan beginnen wij met opruimen van het ontbijt, en ook de chalet te kuisen. Dat duurt meestal ook een uurtje of twee. Als er dan tijd is, rusten we even uit, gaan skiën, of gaan we wat boodschappen doen. Tegen 14u in de namiddag schieten we dan terug in gang met de voorbereiding van het avondeten. Met wat geluk is er een uurtje pauze, en om 17u voorzien we een après-ski hapje, en dan om 19u start het driegangendiner.

Zo ziet onze menu eruit op een ‘doorsneeweek’:

Zaterdag

Antipasti
Uiensoep met kaastoast
Pasta met mascarpone en zalm
Dame blanche met amaretti

Zondag

Bruschetta
Vitello
tonnato
Italiaanse h
amburgers deluxe
Panna cotta met witte chocolade

Maandag

Quiche
Salade bergère
Rosbief met hasselback potatoes

Tiramisu

Dinsdag

Mini-pizza’s
Taartiflette
Vol-au-vent met kroketjes
Brownie met vanilleroom

Woensdag: vrijaf

Donderdag

Kaasfondue
Minestrone
Saltimbocca van vis met parmaham, citroenpuree en prei
Apfelstrudel
met ijs

Vrijdag

Madeleinekes met warme chocomelk
Quesadilla’s
Risotto
Crème brulée

IMG_0807 IMG_0811

Vitello Tonato

IMG_0842

Madeleinekes met warme choco

IMG_0851

Risotto met bloemkool en pangrattato

Systematisch zal ik op de blog ook de recepten plaatsen, beloofd! Eens ze allemaal meer dan goedgekeurd zijn door onze gasten, en ik ook eens de tijd vind om ze te fotograferen.

IMG_0853Het ontbijt

Eén dag per week moeten we ’s avonds geen eten voorzien, dat is dus onze vrije dag. Best wel hard werken dus, maar je krijgt er heel veel voor terug: héél veel complimentjes van je gasten, een paar keer per week kunnen gaan skiën, een schitterende locatie met zicht op de bergen, tonnen sneeuw, de joviale Italianen… Kortom, we hebben het hier nog steeds erg naar onze zin!

IMG_0864

Onze eerste week was meteen al een speciale, want we kregen 15 Maleisiërs over de vloer. Eerst dachten we dat ze uit Engeland kwamen, maar nee hoor, die mensen zijn helemaal met het vliegtuig naar hier gekomen om in de Italiaanse Alpen te kunnen skiën, straf! Ze zaten ook met een jetlag, dus waren ’s morgens heel vroeg wakker, en hun lichtje ging ’s avonds in het begin ook al omstreeks 20u30 uit… Erg vriendelijke mensen, maar er is natuurlijk ook wel een cultuurverschil. Maar het mag gezegd: ze vonden het eten allemaal wel erg lekker, hoewel we wel het gevoel hadden dat ze het allemaal wat zwaar vonden. Ik had mijn menu opgesteld met het oog op winterkost, kwestie dat dat wel zou smaken na een hele dag wintersporten. Naar het einde van de week hebben we dat proberen wat aan te passen, en ze wat meer groenten e.d. te geven, wat ons zeker in dank werd afgenomen.

IMG_0852

Op zaterdag is onze wisseldag: dan vertrekt de ene groep, en komt de volgende groep aan. Dan is het dus even knallen: nog een ontbijt voorzien, afscheid nemen, opruimen, kamers en badkamers kuisen, nieuwe lakens leggen, handdoeken voorzien, en natuurlijk ook nog koken. En ondertussen komt de volgende groep al aan.

Voor deze week zijn dat 23 Nederlanders: 5 bevriende koppels en hun kinderen, voornamelijk tieners. Echt full house dus!

IMG_0861

Waar de Maleisiërs wat meer teruggetrokken en ingetogener waren, is deze groep een gezellige, joviale en drukke bende. Echt heel veel sfeer, maar het is natuurlijk nog harder werken. Qua eten maken is het nog niet zo’n groot verschil, maar de opruim is wel wat meer. Ook viel Kerst ertussen deze week, dus moest er iets extra voor gedaan worden. Op Kerstavond hebben we ons beste beentje voorgezet, en dit menu aan onze gasten voorgeschoteld:

IMG_0873 IMG_0886 IMG_0888 IMG_0890

Carpaccio met 30 maanden oude Parmezaanse kaas, olie met witte truffel en oude aceto balsamico
IMG_0891

Kalkoenrolletjes gevuld met prosciutto di Parma en crème van aardpeer, blaadjes van spruitjes, oesterzwammen, crumble van spek, gevulde courgettebloem, lente-ui en een cognac-rozemarijn roomsausje. 

IMG_0892

Trio van desserts: crème brûlée met Cointreau, moelleux en mascarponeroom met aardbeien en basilicumsiroop

Ik denk dat we kunnen terugblikken op een geslaagd feestmaal! Op Kerstdag zelf zorgden we met de après-ski snack voor wat internationale kerstsfeer met een peperkoekenhuisje, pannetone (een echte Italiaanse kersttraditie), warme chocomelk en glühwein. En oh ja, er viel hier ook zo’n 30 cm sneeuw met Kerstmis. Dat we dat nog mogen meemaken! IMG_0897 IMG_0894

Op donderdag (maar voor deze week zal het vrijdag zijn, door de vele sneeuwval, en sluiting van sommige winkels op tweede Kerstdag), gaan we inkopen doen. We moeten daarvoor naar Susa, een stadje op 35 km van Sauze D’Oulx. We doen er meestal 3 winkels aan, van discount tot de plaatselijke Delhaize zeg maar. Maar het mag gezegd: in de discount-winkel kan je echt nog wel mooie producten vinden. De buffelmozzarella is bijvoorbeeld overheerlijk! Per winkel gaan we dan binnen met twee karren. Het is eens iets anders dan rustig op zaterdag door de supermarkt te kuieren. Daarna zijn we gemakkelijk ook nog wel een uur bezig met alles weg te zetten in de koelingen en berging.

IMG_0833

Volgende week zal het een tikje rustiger zijn, met 16 gasten, maar natuurlijk ook Oudjaar en Nieuwjaar. In Nederland eten ze traditioneel op 1 januari oliebollen, dus dat zullen wij in ere moeten houden hé.

Voilà, zo zien mijn dagen er tegenwoordig een beetje uit. Vermoeiend, maar ook echt wel heel leuk. Mij zie je voorlopig nog niet terug in België!

Hopelijk heb je ook een heerlijk Kerstfeest beleefd, en ga je een bangelijke jaarswisseling tegemoet. Een fantastisch 2014 gewenst vanuit de Italiaanse Alpen! Oftewel: Buon Natale, zoals ze hier zeggen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

4 Comments

  1. Ma jong dat ziet er goed uit! Ik vermoed dat de levenstijl wel eventjes zwaar aanpassen is maar na een week of 3 zal de routine er wel inkomen zeker? Dik spijt ondertussen (wel, ja en nee….) dat we een roadtrip in Amerika over een weekje bij jullie gekozen hebben 😉

    Veel plezier nog – geniet ervan!

  2. Onder de indruk van jullie professionaliteit! Een eigen B&B of skichalet runnen zou zeker geen probleem zijn voor jullie. Wij supporteren keihard.

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.