Foto: Sarah van Southandpepper.com

Kortgeleden ging Gourmet Bar open in Gent. De bar hangt vast aan het Novotel hotel, maar wil toegankelijk zijn voor iedereen. En om dat in de verf te zetten, organiseerden ze een wedstrijd met een aantal bloggers, om nieuwe gerechten te maken voor hun menukaart. De incentive om aan de wedstrijd mee te doen was mooi (o.a. een weekendje Gent met uiteraard overnachting bij Novotel en etentje in de Gourmet Bar), en de uitdaging was ook heel leuk: bedenk een Belgische tapa, en een ’topping’ voor een jacket potato. Challenge accepted dus!

De wedstrijd zelf vond vorige week zaterdag plaats, en ik had ‘mijn’ ingrediënten op voorhand al mogen doorgeven.  De uitdagers van dienst waren enkele nieuwe gezichten, altijd fijn om gelijkgestemde foodies te leren kennen:

We kregen een uurtje de tijd om in de keuken van Novotel Gent onze hapjes te bereiden, best wel strak als je met z’n 5 de stoof moet delen. Maar het ging er allemaal heel gemoedelijk aan toe, en we hielpen mekaar hier en daar. Best gezellig eigenlijk!

Gourmet bar - 1

Wat heb ik nu gemaakt?

De Belgische tapa werd een interpretatie van de oerklassieker witloof met hesp en kaas in de oven. Witloof is in seizoen, en je kan er echte Belgische producten zoals Meesterlyck ham en Oud Brugge-kaas voor gebruiken. Het moest natuurlijk een licht hapje worden, en daarom wilde ik het serveren op een rauw ‘witloofschuitje’. Daarbij maakte ik een crème van witloof en kaas, gebakken ham, gekaramelliseerd witloof en een kaaskoekje voor erbij. Het volledige recept vind je hier.

Voor de gevulde aardappel week ik een beetje af van de opdracht. Ik doe dat namelijk niet graag, aardappels vullen. Ik vind dat altijd zo’n geklooi met de schillen die je dan moet uithollen. Ik hou wel echt van hasselback-potatoes, een gegarandeerd succesnummer in onze skichalet in Italië, en hier nog relatief onbekend, dus ik waagde het erop… Dat recept staat hier. 

Ik snuffelde wat rond in de keuken om mijn hapjes te presenteren, en vond twee zwarte plankjes, dat gaf best wel mooi. De presentatie verliep goed, maar ik zag ook wel bij mijn buurmeisjes dat hun hapjes indrukwekkend waren.
Gourmet bar - 4

Het was Sarah van South & Pepper die als winnaar van de wedstrijd gekozen werd, zij scoorde hoge ogen met haar herfstige zoete gevulde aardappel en Belgische wafelburgers. Manon’s hapje met bloedworst, appel en kriekbier werd verkozen als de beste Belgische tapa. Die twee gerechten zouden dus binnenkort op de kaart van de Gourmet Bar in Gent moeten prijken. Ik kreeg ook nog te horen dat mijn witloofhapje ook wel in goede smaak viel, en dat de chef er ook mee aan de slag wilde, ik ben eens benieuwd! Want door mee te doen kan ik dus nog eens een weekendje Gent inplannen bij Novotel, met uiteraard ook een bezoek aan de Gourmet Bar om te kijken wat ze nu allemaal op hun menukaart gezet hebben. 

Nogmaals proficiat aan Sarah, en het was ook leuk om eens een aantal nieuwe, jonge bloggers te ontmoeten, je hoort ongetwijfeld nog van hen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.