Dit is wederom Comfort Food met grote CF. Voorgemaakte gnocchi vind je hier in Italië voor een prikje in de supermarkt, maar ik heb het ook al bij Delhaize zien liggen. Inspiratie haalde ik ook weer van de fijne kookblog Simply Delicious. Gewoon eens kijken wat Pinterest allemaal te bieden heeft als je ‘gnocchi’ inttikt, en dan kom je snel bij de lekkerste gerechten terecht.

Vorig jaar in onze chalet maakten we een heel eenvoudig recept met gnocchi klaar: gnocchi gaar koken, en ondertussen wat boter laten smelten, enkele teentjes look erbij persen, heel veel peper en zout, salie in reepjes, onder de gnocchi mengen en afwerken met versgeraspte parmezaan. ’t Leven kan zalig eenvoudig zijn in Italië!

Maar deze keer had ik eens zin in iets anders (en iets met groentjes!), en werd het dus deze! Dank trouwens aan Walter Divini voor de schone foto’s!

Gnocchi met spek, tomaat en mozzarella (nodig voor 2 à 3 personen)

Laatste import - 2

  • 500 gr voorgemaakte gnocchi
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 dikke bol (buffel)mozzarella
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 3 el yoghurt
  • een bakje kerstomaatjes
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 th lepel gerookte paprika
  • 1 teentje look
  • peper en zout, as always
  • 1 th lepel suiker
  • vers gehakte peterselie (had ik niet in huis)

Zet een grote pot gezouten water op en breng aan de kook. Halveer de kerstomaatjes.

Bak het spek in een pan zonder vetstof tot het mooi krokant is (handigste om in een wok te maken). Voeg dan het gerookte paprikapoeder en een geperst teentje knoflook toe. Voeg dan tomatenpuree toe, roer goed, het blik tomaten, suiker en de kerstomaatjes. Kruid met peper en zout en laat 5 minuutjes pruttelen.

Kook de gnocchi. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de pot met de saus van het vuur, en voeg de yoghurt, fijngehakte peterselie toe en de gnocchi. Giet het mengsel in een ovenschaal en doe er plakjes mozzarella op. Zet 15 minuten in de oven, en eventueel nog even onder de grill voor een korstje. Smullen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

3 Comments

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.